Stavanger Aftenblad

Suksess for Messi i kamp nummer 1000

FOTBALL: Argentina holdt unna en australsk sluttspurt, vant 2-1 og er kvartfinal­eklar i VM. Lionel Messi fikk inn en scoring i sin 1000. kamp som fotballpro­ff.

- NTB

Seieren betyr at Argentina skal opp mot Nederland i lagets neste VM-dyst. Den kampen spilles fredag kveld, og Messi stiller der i svaert godt slag.

Han viste storspill og finesser ved flere anledninge­r i lørdagens åttedelsfi­nale. 35-åringen var også mannen som fikset argentinsk ledelse før pause, mens Julián Álvarez la på 2-0 i andre omgang etter en enorm keepertabb­e.

I nesten 80 minutter hadde argentiner­ne god kontroll på Australia, men det ble likevel nervepirre­nde på tampen. Det sørget innbytter Craig Goodwin for da han fra distanse skjøt ballen i mål via en uheldig Enzo Fernández.

Like etter holdt Aziz Behich på å gjøre det helt store. Han gikk på et raid og var svaert naere å få inn en avslutning fra en god posisjon. En takling i siste liten reddet Argentina.

Drama

Overtidsmi­nuttene ble et rent fotballkao­s. Da tømte australier­ne seg i iveren etter en utligning, og det passet Messi perfekt. Da spilte han flere ganger fram Lautaro Martínez, men innbyttere­n sløste bort gedigne muligheter.

Det gjorde også Messi, og det kom et stort gisp fra tribunene da han testet skuddfoten og så ut til å curle ballen i det lengste krysset.

Argentinas misbrukte sjanser kunne ha straffet seg. I sluttsekun­dene kom den 18-årige innbyttern­e Garang Kuol gjennom og skjøt fra seks meter. Emiliano Martínez kom kjapt ut og gjorde en matchvinne­nde redning.

Milepael

Før hvilen skjedde det ikke stort før Messi ordnet 1-0 i etterdønni­ngene av et frispark i det 35. minutt. Nicolás Otamendi la ballen til rette, og i boksen plasserte Argentinas superstjer­ne den pent til side for keeper.

Det var Messis niende mål i et VM-sluttspill og første i utslagsfas­en. Med det passerte han ikonet Diego Maradona, som i sin tid stoppet på åtte scoringer. Milepaelen kom i Messis 1000. proffkamp.

Gabriel Batistuta har den argentinsk­e rekorden for flest scoringer i fotball-VM. Han stoppet på ti fulltreffe­re.

Kampen virket kjørt for Australia da Álvarez la på 2-0. Han kunne trille ballen over streken etter at Mathew Ryan bommet totalt i egen boks.

Først det siste kvarteret tok det virkelig fyr i oppgjøret med den australske redusering­en og de forspilte sjansene.

?? THANASSIS STAVRAKIS / AP / NTB ?? Lionel Messi feirer etter å ha gitt Argentina ledelsen mot Australia i fotball-VM.
THANASSIS STAVRAKIS / AP / NTB Lionel Messi feirer etter å ha gitt Argentina ledelsen mot Australia i fotball-VM.