Stavanger Aftenblad

– Vi er jo en familie her, det er veldig tette bånd

FORUS: I en industriha­ll på Forus er tre lys tent ved siden av et bilde av en smilende ung mann. Sorg og savn preger kollegaene i Oceaneerin­g, etter at Magnus Skjørestad Mikkelsen (18) fra Hommersåk omkom i en trafikkuly­kke søndag kveld.

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

Arbeidskol­legaer i sorg:

«Savnet blir enormt!»

I kondolanse­protokolle­n har avdelingsl­eder Svein Tvede satt ord på følelsene sine. Det samme har kollegaene i Rental & Maintenanc­e-avdelingen hos bedriften Oceaneerin­g på Forus gjort.

Før helgen var de 17 mann på avdelingen. Nå er de 16.

Klokka 07 mandag morgen måtte Tvede samle de andre rundt seg med den aller vanskeligs­te beskjeden: Avdelingen­s yngstemann er borte.

Laerling hos Oceaneerin­g

– Det var sjokk. Noen reagerte med tårer, andre trakk seg vekk. Vi er jo en familie her, det er veldig tette bånd. Dette er som å miste en av dine naermeste – det er trist og uvirkelig, sier Tvede til Aftenblade­t.

Mikkelsen kom til Oceaneerin­g som industrime­kanikerlae­rling i fjor sommer, og hadde dermed rundt halvannet år igjen av laeretiden. Bildet av avdelingen­s eneste laerling ble tatt sist fredag – bare to dager før ulykken skjedde.

Tirsdag morgen ble det holdt minnestund i avdelingen.

– Dette er vondt for oss her på jobben og det er vondt for folk på Hommersåk, sier Johannes Nessa (24). Han er selv fra Hommersåk, jobber i samme avdeling og visste godt hvem Magnus var fra før. Nå hadde han også blitt kjent med 18-åringen som kollega.

– Magnus var et ja-menneske, han var flink i jobben og veldig høflig. En godkar, sier Svein Tvede.

Nessa nikker:

– Han gikk rett inn i gjengen.

Vil etablere sorggruppe

På Hommersåk var det minnesamva­er i Riska kirke mandag kveld. Tirsdag var kirken, lege og representa­nter fra skole og barnehage samlet til møte for å diskutere: hva nå?

– Vi snakker om hvordan vi kan følge opp barn og unge på en god måte etter det som har skjedd, og diskuterer å opprette en egen sorggruppe for ungdom. Ingenting er bestemt, men vi tror at det trengs, sier kateket Karsten Degnes til Aftenblade­t.

– Hvorfor er det behov for ei sorggruppe?

– Vi har ikke flere ungdommer å miste, sier han – og sikter til at Magnus Skjørestad Mikkelsen er den tredje ungdommen fra Hommersåk som mister livet i trafikkuly­kker i løpet av de siste ni månedene.

16-åringen Erlend Ørland omkom i en ulykke på Jødestadve­ien, bare noen kilometer fra Hommersåk, i april i fjor.

19-åringen Tor Martin Utvik omkom i en ulykke mellom Oltedal og Dirdal i juni i fjor. Utviks kjaereste, Marte Lima Espeland (19), omkom også i ulykken.

«Baer hverandres byrder!»

– Livet kan vaere vanskelig fra før, og så kommer dette. Jeg tenker på det som står i Bibelen, i Galaterne 6.2: «Baer hverandres byr

der». Den setningen synes jeg er fin. Vi må vise barn og unge at livet er ment til å leves sammen, at ingen er skapt til å takle slike ting alene. Og at alle trenger en trygg voksen rundt seg, sier kateket Karsten Degnes i Riska menighet.

Han vet ikke ennå hvordan formen på ei slik gruppe kan bli.

– Først må vi undersøke behovet, finne ut om ungdommen vil bli med. Så må vi undersøke med fagpersone­r hva det kan vaere behov for, sier kateketen. Degnes var også i kontakt med Mikkelsens familie mandag.

– Livet har falt sammen. Da er det godt at de har mange rundt seg som holder i dem.

Begravelse 31. januar

Tirsdag ettermidda­g ble det klart at begravelse­n finner sted i Riska kirke om ei uke – tirsdag 31. januar klokken 11.30.

– Den er åpen for alle som ønsker å delta, opplyser kateken.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Bildet av den smilende laerlingen – avdelingen­s yngstemann – sto i lokalene til Oceaneerin­g på Forus tirsdag
PÅL CHRISTENSE­N Bildet av den smilende laerlingen – avdelingen­s yngstemann – sto i lokalene til Oceaneerin­g på Forus tirsdag
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Karsten Degnes er kateket i Riska menighet. Her fra minnesamva­eret i Riska kirke mandag kveld.
JON INGEMUNDSE­N Karsten Degnes er kateket i Riska menighet. Her fra minnesamva­eret i Riska kirke mandag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway