Stavanger Aftenblad

Sten Sørensen 70 år

-

JUBILANT: Pastor i Stavanger Misjonskir­ke, Sten Sørensen fyller 70 år 25. januar. Karmøymann­en er en av Kristen-Norges mest kjente og fargerike profiler.

Han vokste opp på Avaldsnes i et hjem preget av kristen tro og aktivt menighetsl­iv. Etter niårig skole og handelssko­le gikk han i 1970–74 på Baptistene­s Teologiske Seminar. 21 år gammel ble han omtalt i Aftenposte­n som Norges yngste pastor da han startet i Halden Baptistmen­ighet i 1974. Sørensen har vaert predikant og forkynner i mer enn 50 år, og han har vaert pastor i en rekke menigheter. Nå er han hovedpasto­r i Misjonskir­ken i Stavanger. Her er de midt i et spennende byggeprosj­ekt i Knut Holms gate.

I perioden 1994–1997 var Sørensen leder av baptistsam­funnets hovedstyre. Han har vaert sentral i arbeidet i Sarons dal i over 25 år, og vaert en solid støtte på mange områder for både Aril og Rune Edvardsen og arbeidet i Troens Bevis. Fra 1997 til 2004 var han rektor ved Troens Bevis Bibelskole. I 2007 gikk han etter Aril Edvardsens ønske inn som styreleder for Troens Bevis, en oppgave han fortsatt har. Sten har også i en årrekke vaert «stevnesjef» for de store sommerstev­nene, og han er redaktør for bladet Troens Bevis.

Sten Sørensen har et stort og omfattende forfatters­kap. Han har skrevet flere bøker innen kirkevekst og menighetsp­lanting. Han har også utgitt flere biografier, blant annet om Aril Edvardsen og Emanuel Minos, Kjell Haltorp og Ragnar

Hatlem. Som forlagsred­aktør i Hermon Forlag står han bak en rekke utgivelser. Fra de siste årene kan vi nevne «Hverdagsbi­belen» som har blitt svaert populaer. Noe av hans siste produksjon­er er andaktsbok­en «Hverdagsko­st» som er forfattet sammen med hans kone, Elsbeth. Han er stadig på banen i både «kirkedebat­ter» og i samfunnsde­batten i en rekke aviser, tv-kanaler og i sosiale medier.

Han har også vaert styreleder og styremedle­m i menighetsp­lantingsbe­vegelsen DAWN og med i styret for en rekke organisasj­oner. Han har også mottatt en doktorgrad, «Doctor of Divinity», med bakgrunn i sin mangeårige innsats innen teologi og undervisni­ng, og som forfatter og leder.

Sten Sørensen har et tydelig samfunnsen­gasjement. Han har alltid nytt stor respekt blant politikere og ledere både nasjonalt og i lokalsamfu­nnene hvor han har tjent som pastor. Han er en brobygger, men også klar og tydelig i sine meninger.

Hans godt forberedte og inspireren­de prekener formidler Guds godhet og omsorg, og hans personlige stil og varme rører ved hjertene! Han er en god kollega og en kjaer venn, en man kan stole på.

Sten er gift med Elsbeth, som er hans naermeste støtte, medarbeide­r og venn. De er et godt team. De har fire barn; Torbjørn, Kristoffer, Margareth og Hannah.

Vi gratulerer deg, Sten, så hjertelig med 70- års dagen, og vi ønsker deg og din familie alt godt. Du har mye å gi, og vi ser fram til nye spennende år med deg på banen.

Din venn Arnfinn Clementsen

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway