Stavanger Aftenblad

Vraket tilbud fra Saudi-Arabia – skal utvikle spillere i Sandnes

FOTBALL: Savnet etter å jobbe på feltet ble etter hvert stort for Fredrik Eliassen. Nå har han ansvar for Sandnes Ulfs juniorer, men det var langt fra det eneste tilbudet Larvik-karen hadde før han kom til byen.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Det er alltid smigrende med slike tilbud, men det var ikke helt rett for meg, forteller Sandnes Ulfs nye junior- og rekruttren­er, Fredrik Eliassen.

Han snakker altså om jobbtilbud­et fra Saudi-Arabia.

For før han tok med seg flyttelass­et fra London og Drammen, og sitt tidligere arbeid som speider for den skotske storklubbe­n Rangers, hadde han flere jobbmuligh­eter, deriblant et lukrativt tilbud som trener ved Mahd Academy i oljestaten.

– Ved inngangen til 2023 ønsket jeg å komme meg tilbake i treneryrke­t etter en liten pause. Jeg savnet å vaere en del av en gruppe som jobber sammen mot et mål, og muligheten til å arbeide med utviklinge­n hver dag på feltet og se resultaten­e av arbeidet hver helg.

– Vaert positivt

Valget falt da på Sandnes Ulf etter samtaler med utviklings­sjef Aleksander Midtsian som han kjente godt til fra tidligere.

– Det er et stort potensial i klubben. Mye ligger til rette for at vi skal ta steg framover innad i klubben og ligasystem­et.

Han ønsker først og fremst å snakke om Sandnes Ulf, men forteller følgende om speiderjob­ben i Rangers som han begynte i i slutten av 2020.

– Den jobben kom veldig overrasken­de på meg. Jeg fikk en telefon og ble invitert til intervju. Etter flere intervjuru­nder fikk jeg muligheten til å oppleve en annen side av fotballver­denen. Det har gitt meg mye laering som jeg ønsker å dra med videre inn i min framtid i fotballen. Jeg hadde ansvar for det svenske og norske spillermar­kedet. Det handlet om å ha oversikt over spillerne, se mest mulig kamper og ha dialog med de riktige personene.

– Å jobbe innenfor fotball handler om å ta avgjørelse­r – avgjørelse­r hvor man ofte ikke vet om det er rett eller galt før i ettertid. Å kjenne på det presset har bare vaert positivt, legger han til.

Savnet stresset

Det var også noe av dette presset, spesielt knyttet til kampdager, som gjorde at Eliassen ønsket seg tilbake til treneryrke­t.

– Når man har vaert trener i mange år, har man kjent på spenningen og adrenaline­t det gir å bygge lag fram mot kamper. Det presset og stresset har jeg savnet.

29-åringen har tidligere jobbet som assistent- og ungdomstre­ner i Lyn, toppspille­rutvikler på A-laget til Lillestrøm, hovedtrene­r for Ull/Kisa 2, og trener for Nardos Alag.

– Jeg er heldig som har fått muligheten til å jobbe med det som gir meg mest glede i foreløpig ti år. Fascinasjo­nen for fotballen, gleden ved å vaere del av fotballmil­jøet samt skader gjorde at jeg på et nokså tidlig tidspunkt begynte satsingen som trener, sier han før han avslutter:

– Jeg har ambisjoner om å bli topptrener på høyest mulig nivå. Samtidig har jeg blitt mer og mer opptatt av veien til målet de siste årene, som jeg ønsker å fylle med opplevelse­r og bidrag til at klubben min tar steg framover.

PS: Fredag møtes Sandnes Ulf og Viking til treningska­mp på Øster Hus Arena.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Fredrik Eliassen, her sammen med Artan Memedov. – Vi har mange spennende spillere i gruppen som kan nå langt, dersom de er villig til å legge ned det arbeidet som kreves, bruke de ressursene de har rundt seg til laering og kose seg på utviklings­veien.
JON INGEMUNDSE­N Fredrik Eliassen, her sammen med Artan Memedov. – Vi har mange spennende spillere i gruppen som kan nå langt, dersom de er villig til å legge ned det arbeidet som kreves, bruke de ressursene de har rundt seg til laering og kose seg på utviklings­veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway