Stavanger Aftenblad

– Stridsvogn­er er en provokasjo­n mot Russland

- NTB-Reuters

WASHINGTON: Mulige leveranser av stridsvogn­er fra USA til Ukraina vil vaere en åpenbar provokasjo­n mot Russland, uttaler den russiske ambassadør­en til USA.

– Det er opplagt at Washington med hensikt prøver å påføre oss et strategisk nederlag, sier Russlands ambassadør til USA, Anatolij Antonov, i uttalelser som den russiske ambassaden i Washington har publisert i meldingstj­enesten Telegram.

– Hvis USA bestemmer seg for å levere stridsvogn­er, vil det vaere opplagt at det ikke fungerer å rettferdig­gjøre et slikt skritt med argumenter om «defensive våpen». Dette vil vaere nok en åpenbar provokasjo­n mot Russland, uttaler ambassadør­en. Tirsdag kveld meldte flere medier at Tyskland, USA og andre land trolig vil sende moderne stridsvogn­er til de ukrainske forsvarsst­yrkene.

USA ventes ifølge amerikansk­e medier å kunngjøre allerede onsdag at landet kan sende stridsvogn­er av typen M1 Abrams til Ukraina.

Dersom Vesten sender disse stridsvogn­ene til Ukraina, vil det føre til mer lidelse i landet og økt spenning i Europa, advarer Russlands

president Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov.

– Dessverre vil mer våpen fra Nato føre til mer lidelse for menneskene i Ukraina. Det vil også bidra til ytterliger­e spenninger på kontinente­t. Men dette vil ikke hindre Russland i å nå våre mål, sier han til CNN.

Den tyske regjeringe­n har per onsdag morgen ikke bekreftet om de vil sende moderne stridsvogn­er til Ukraina. Tirsdag kveld sa Peskov at en slik beslutning fra Tyskland uunngåelig vil påvirke forholdet Russland har til landet.

– De vil etterlate seg et overhengen­de spor, la han til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway