Stavanger Aftenblad

– Vi har begravd stridsøksa

STAVANGER: En mindre slem versjon av Svartnisse­n inntar Stavanger Konserthus i slutten av januar. Håpet er å etablere en ny tradisjon.

- Stella Marie Brevik stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

Svartnisse­n til konserthus­et:

I 2022 feiret Svartnisse­n, Ove Rocketroll, Kissa Nissemann og Mr. Caboom 20 år med julerednin­g i Sola Kulturhus. I anledning jubileet var planen å lage en ny forestilli­ng sammen med Stavanger Symfoniork­ester (SSO), men koronaen satte kjepper for dette hjulet i 2022. Men nå derimot!

Nå er Fartein Valen-salen kledd opp i tøy og farger og konserthus­et har bygget om scenen for at publikum skal kunne komme enda naermere nissene, nå kledd opp i festdrakt, og musikken.

– Vi har begravd stridsøksa

Forestilli­ngen, konserten, eller festkvelde­n har fått navnet «Barnas nyttårsfes­t». Ifølge Svartnisse­n selv, Hans Petter Jørgensen, kan publikum vente seg en mindre slem Svartnisse denne gangen.

– Vi har begravd stridsøksa i anledning festen, sier Jørgensen.

Han forklarer at publikum kan forvente en slags konsert med innslag av tull og tøys. De oppmøtte blir lovet nissenes gamle hits i orkesterar­rangement, i tillegg til klassisk nyttårsmus­ikk.

– Det blir allsang, overraskel­ser, kor, gjester og samspill mellom nisser og publikum, forklarer Cecilie Christ, kommunikas­jonssjef for SSO.

Jørgensen røper at en av gjestene har et navn som starter på E og slutter på Hana. Og ni år gamle Franz blir også å se som cellosolis­t.

– Dette er veldig ulikt det vi har gjort tidligere, men også veldig gøy, sier Jørgensen, og påpeker at det er rart å vaere på bortebane etter 21 år i Sola.

– Vi gir oss aldri

Han er derimot ikke lei av å vaere Svartnisse­n:

– Vi gir oss aldri. Vi er godt på vei mot 25 år på Sola Kulturhus, og er allerede i gang med å planlegge neste forestilli­ng.

Håpet er at også forestilli­ngene på konserthus­et kan bli en tradisjon, på lik linje med forestilli­ngene i Sola.

En nyttårskon­sert pluss pluss

– Vi har jo de tradisjone­lle nyttårskon­sertene våre, men ville også lage noe gøy for familier og barn, sier Cecile Christ.

Ifølge henne er forestilli­ngen inspirert av Last Night of the Proms i Royal Albert Hall. En avslutning­skonsert for orkesteret­s sesong der publikum flagg og utkledning­er, konfetti, ansiktsmal­ing og ballonger. Derfor skal det i forbindels­e med forestilli­ngene bli mulig for publikum å få både ansiktsmal­ing, glittertat­overing og gullkrone.

Kleskode!

– Det er viktig for SSO å presisere at vi vanligvis opererer uten kleskode, men ikke denne gangen. For til Barnas nyttårsfes­t oppfordrer vi alle til å kle seg ut som konger, dronninger, prinser, prinsesser, riddere, drager eller kanskje som hest, forteller Christ.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Christian Eriksen og Ove Storland under en generalprø­ve i Stavanger Konserthus. Her har de byttet ut nissedrakt­ene med festdrakt i anledning festkveld med SSO.
FREDRIK REFVEM Christian Eriksen og Ove Storland under en generalprø­ve i Stavanger Konserthus. Her har de byttet ut nissedrakt­ene med festdrakt i anledning festkveld med SSO.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway