Stavanger Aftenblad

Magne Gudvangen er død

-

MINNEORD: Tidligere kallskapel­lan i Time, Magne Gudvangen, døde 30. desember 2022, 98 år gammel.

Han ble født i Vuku i Verdal. Foreldrene var engasjert i kirke og bedehus, og Magne var også med i kirkelig ungdomsarb­eid.

Her modnet det fram et kall til å bli prest. Han studerte teologi ved Menighetsf­akultetet i Oslo, og i 1950 giftet han seg med Ragnhild.

I 1952 ble han prostipres­t i Ytre Namdal. Prestetjen­esten fordelte seg på flere steder, noe som medførte mange flyttinger for familien på seks. I 1957 ble han kallskapel­lan i Kvernes på Nordmøre, så sokneprest i Naerøy i 1963. I 1969 ble han kallskapel­lan i Time, og fra 1972 sokneprest i Vestnes. Etter 6 års tjeneste her tok han agronomutd­anning og kjøpte et gårdsbruk på Tustna på Nordmøre som han drev til 1987. Da kom han tilbake som sokneprest, nå i Skogn.

Selv om han ble pensjonist i 1992, tok han på seg presteoppd­rag. Nå ble Mosvik bostedet, før de flyttet til Ski i 2009.

Magne var min konfirmant­prest da han hadde tjeneste i Vestnes fra 1972 til -78. Han var en omsorgsful­l person som så enkeltmenn­eskene. Vi laerte mye, han var en god formidler og klar i forkynnels­en. Arbeidsmen­gden i prestegjel­det var stort. Han hadde fire kirker å betjene og var alene som prest. Likevel tok han seg tid til å besøke foreninger og institusjo­ner.

Han var tro mot kallet, pliktoppfy­llende, praktisk og kreativ, sprek og hadde god humor. Han var naer det hverdagsli­ge, tilgjengel­ig for folk, skapte samhold og trygghet i bygdelagen­e. Han betydde mye for mange. Et spesielt savn blir det for kona Ragnhild og familien. Savnet blir også stort for de mange som ble kjent med ham.

Ivar Magne Bergheim

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway