Stavanger Aftenblad

– Det skal vaere grusomt å møte oss

FOTBALL: Etter å ha feilet på målstreken tre ganger, fortsetter Viking jakten på opprykk til Toppserien. Den nye og offensive treneren, Magnus Meling (33) fra Ålgård, er i gang med oppgaven.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

Vikings nye trener er i gang:

– Jeg har bodd 14 år hjemmefra og føler jeg har kommet hjem. Jeg kommer ikke til å flytte på meg med det første. Det er veldig stort og givende å få vaere med på dette prosjektet, sier Magnus Meling til Aftenblade­t.

33-åringen fra Ålgård har funnet seg godt til rette på sitt nye kontor på SR-Bank Arena.

I sommer valgte vinneren av årets unge trener i 2021 å flytte hjem sammen med familien. De bor nå på Orstad - et strategisk valg for å kunne pendle enkelt til sin neste jobb.

I desember ble det klart at han er Vikings nye hovedtrene­r på kvinneside­n. Han overtar rollen etter at Helge Aune ga seg etter forrige sesong.

Gjennom en årrekke var Aune med på å starte opp Vikings kvinnesats­ing (sammen med Egil Østenstad), rykke opp til 2. divisjon og produsere en rekke talenter til høyere nivå.

Nå håper Meling å gjøre noe av det samme, og bidra til at klubben på sikt når målet om Toppserien. Han ser aller helst for seg mer enn de to årene han skrev under for.

– Det var greit å begynne med to år, men jeg tenker ofte fem eller ti år fram i tid. Det er kjekt å bygge ting og ting tar tid. Jeg håper å legge forholdene til rette for at det skal bli et toppseriel­ag her og at jentene i Stavanger kan oppfylle sine drømmer om å spille i Toppserien eller utlandet, forteller Meling.

Kjekt å spille – grusomme å møte

Han sier han i intervjupr­osessen ble imponert over hvor tydelig klubben var på å ville satse på kvinnelage­t - og etter hvert begynte han å se store muligheter i klubben.

– Potensiale­t er ikke bare én divisjon opp, men to. Det er egentlig ubegrenset hva vi kan få til. Du kan jobbe i mindre klubber og iblant skape et eventyr, men der er det begrenset hva du kan få til. I store klubber i store byer er det nesten ubegrenset så lenge opplegget er godt nok, understrek­er Viking-treneren som for første gang blir hovedtrene­r på seniornivå.

33-åringen erkjenner at kunnskapen til spillere på kvinneside­n foreløpig er minimal etter å ha jobbet på herresiden i alle år.

Meling har UEFA A-lisens og en mastergrad i coaching. Han har holdt til og jobbet innen fotballen på Østlandet de siste 14 årene, blant annet under trenerne Per-Mathias Høgmo og Håkon Wibe-Lund.

Den siste stillingen var som assistent i 1. divisjonsk­lubben Fredriksta­d.

Han har brukt sine første uker i Viking til å gjennomfør­e spillersam­taler og høre med trenerteam­et om deres tanker rundt laget.

Meling er klar på at han ikke kommer til å endre seg på grunn av at han nå skal lede kvinner. Kravet vil fortsatt vaere det samme: Hundre prosent innsats og vilje og evne til å laere fort.

På banen ønsker han å bygge videre på det laget har hatt suksess med de siste årene under Aune: 4–3–3 og et intenst presspill.

– Det skal vaere gildt å spille, gildt å se på og grusomt å møte Viking, sier han.

Skryter av jobben

2023-sesongen blir også historisk i form av at det for første gang skal spilles en nasjonal serie i 2. divisjon, der vinneren rykker direkte opp. Dette blir Vikings fjerde forsøk på opprykk etter tre knuste drømmer.

– Hva tror du er grunnen til at Viking ikke har lyktes?

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Viking har startet sesongoppk­jøringen med lagets nye trener, Magnus Meling, på plass. For fjerde gang skal de forsøke å rykke opp til 1. divisjon.
PÅL CHRISTENSE­N Viking har startet sesongoppk­jøringen med lagets nye trener, Magnus Meling, på plass. For fjerde gang skal de forsøke å rykke opp til 1. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway