Stavanger Aftenblad

Jakten på ny Oilerstren­er: – Har blitt kontaktet av interessan­te navn

ISHOCKEY: Allerede da nyheten om Todd Bjorkstran­ds avgang ble kjent, begynte henvendels­ene fra kandidater å ramle inn i DNB Arena.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

– Vi har fått en god del henvendels­er både fra trenere og agenter som represente­rer trenere. Det er noen interessan­te navn der. Vi snakker om både skandinave­r og trenere fra Nord-Amerika, stedene som kanskje er de mest sannsynlig­e markedene for oss, forklarer Oilers-sportssjef Pål Higson overfor Aftenblade­t.

Det var i forrige uke Oilers meddelte omverden den overrasken­de nyheten om at de var enige om å skille lag med hovedtrene­r Todd Bjorkstran­d etter sesongen som nå pågår.

Selv om 60-åringen har gjort Oilers til et vinnerlag igjen, og egentlig hadde opsjon på ytterliger­e ett år, mente partene at timingen var god for å gå hver til sitt – noe også kontrakten mellom dem åpnet for.

Skal passe klubbens filosofi

Pål Higson sier at de allerede er godt i gang med prosessen med å finne ny trener. I første omgang handler det om å lage en lang liste med potensiell­e kandidater.

Deretter skal den kuttes ned til en «short-list» hvor den nye treneren skal befinne seg. Det er også da de konkrete samtalene med kandidaten­e starter.

– Hvilken type trener ser dere etter?

– Vi er ikke styrt av nasjonalit­eten til treneren. Det er mer viktig at det skal passe med vår hockeyfilo­sofi, identitet og måten vi jobber på. Da tenker jeg på at vi skal vaere et hardt arbeidende lag som er vanskelige å møte. I tillegg ivareta modellen med utvikling av unge spillere og beholde de gode, svarer Higson.

Når Todd Bjorkstran­d pakker snippesken etter sesongen, har han fem år bak seg i Oilers. Petter Thoresen var der i sju år før han dro tilbake til Østlandet. Begge opplevde suksess.

– Vi er attraktive

Pål Higson sier de ser for seg at også den neste treneren skal vaere i Oilers en god stund. Higson understrek­er at han ikke har stor tro på gjennomtre­kk, men at de også jobber mot et lengre perspektiv og hvor klubben skal vaere om 4–6 år.

– I vårt segment opplever vi Oilers som en attraktiv klubb å vaere hovedtrene­r i. Det har nok med prestasjon­er, ryddighet og den proffe hverdagen å gjøre. Mye er på plass her, men samtidig er også kravene store, påpeker Higson om klubben som skal kjempe om titler hver eneste sesong.

– Når ser du for deg at den nye treneren er på plass?

– Det viktigste er å finne den rette, men ideelt sett skal ny trener vaere på plass før vi går i gang med sommertren­ingen. Innen 17. mai, svarer Higson.

Etter at Oilers slo Grüner 8–0 i DNB Arena tirsdag, venter Ringerike i ny hjemmekamp torsdag kveld. Deretter står toppkampen­e i kø: Serieleder Oilers skal møte Sparta, Storhamar og Vålerenga på bortebane i de tre neste oppgjørene.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Sportssjef i Oilers, Pål Higson, opplever at klubben er attraktiv for potensiell­e trenere. – Vi ser for oss at også den neste treneren skal vaere her en god stund, sier han.
CARINA JOHANSEN Sportssjef i Oilers, Pål Higson, opplever at klubben er attraktiv for potensiell­e trenere. – Vi ser for oss at også den neste treneren skal vaere her en god stund, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway