Stavanger Aftenblad

Haaland tildelt Gullballen

FOTBALL: Erling Braut Haaland er kåret til årets spiller i 2022 på herresiden i norsk fotball av Norges Fotballfor­bund.

- NTB

Den norske Gullballen er Norges Fotballfor­bunds pris til årets beste norske fotballspi­llere på dameog herresiden. Prisen er en etterfølge­r av Kniksenpri­sen. Guro Reiten vant kvinnenes pris.

Haaland får prisen for 2022 etter et strålende fotballår. Han vinner for tredje året på rad.

– Det er stort å vinne den i år også. Det viser at jeg gjør noe rett. Det er kjekt å få en slik utmerkelse, jeg setter stor pris på det og er veldig takknemlig, sier Haaland.

Trekker fram Dortmund-mål

– Først og fremst må jeg takke fysioene som jobber med meg hver dag, spesielt de her i City. De legger ned ufattelig mange timer. Så er det trenerappa­ratet både på klubb- og landslag. Hele apparatet rundt City og landslaget. Så må jeg få takke familien, fortsetter han.

Haaland nyter tilvaerels­en i engelsk fotball.

– Det er et kjør, selvfølgel­ig, men det var dette jeg ønsket da jeg var liten. Nå sitter jeg midt i det og storkoser meg. Jeg nyter hvert eneste minutt, sier Haaland.

På spørsmål om hva han husker best fra 2022, lyder svaret:

– Det ene målet mot Dortmund i Champions League var spesielt. Det var et helt sjukt mål også. Ellers må jeg si at hattricket mot United på hjemmebane var stort det også.

Best på fem år

Haaland har scoret mål på bestilling etter overgangen fra Borussia Dortmund til Manchester City i fjor sommer.

25 fulltreffe­re og tre målgivende pasninger har det så langt blitt i Premier League. Så sent som søndag scoret han sitt fjerde hattrick i ligaen da Wolverhamp­ton ble slått 3-0.

Den formidable målfasiten sørger for at den norske målmaskine­n allerede er den mestscoren­de spilleren i den engelske toppdivisj­onen på fem år.

I Champions League har det i tillegg blitt fem scoringer på fire kamper.

Haaland tok for øvrig avskjed med Borussia Dortmund etter å ha scoret 22 mål på den tyske storklubbe­ns 24 Bundesliga­kamper forrige sesong.

Også på landslaget har Haaland bidratt med scoringer. Seks på seks kamper ble fasiten i Norges nasjonslig­akampanje.

Jaerbuen er også nominert til prisen som årets spiller kåret av Det internasjo­nale fotballfor­bundet (Fifa). Der har han selskap av en lang rekke stjerner som Lionel Messi og Kylian Mbappé. Fifaprisen deles ut senere i år.

Den norske Gullballen har blitt delt ut siden 2014.

Gullballen juryen har bestått av Truls Daehli (juryleder), Vidar Sanderud (jurysekret­aer), Carl Erik Torp (NRK), Christina Paulos (TV 2), Nils Johan Semb og Leif Øverland (Norsk Toppfotbal­l).

 ?? DAVE THOMPSON / AP / NTB ?? Erling Braut Haaland hedres på hjemmebane.
DAVE THOMPSON / AP / NTB Erling Braut Haaland hedres på hjemmebane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway