Stavanger Aftenblad

Feil vei i tonnelen

DRØSET: Det va von Winckelhum­pen så kom inn på det, her en kveld så an va innom i døren, for det at an hadde vert nede ved Stokkenvan­net, det lille, å tisst med kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren.

-

Å da sa an det, atte nå va det jammensant­en fjerde gangen på tre uger, atte an hadde vert så uheldige å kjøre feil vei igjennem den nye tonnelen onder fjorden.

Du vet, von Winckelhum­pen har ikke forriktige bil, an har bare en sånnen Teslen-bil så går på batterier, å da e det jo ikke så lett å orientere seg. Jaffal ikke når du kjøre onder vann, å det gjørr du jo i den tonnelen der. På en måde, jaffal.

Så je sa det til an, atte an måtte få seg et sånnet skikkelig veikart så an konne legge i bilen, for å ha med seg. Men da sa an det, atte der e et veldig, veldig stort kart så an kan ha på en skjerm, ja an sa ikke noe om det va forskjerme­n eller bagskjerme­n, men jaffal så syns an det, atte det va kjekkere å ha familiebil­leder på den skjermen, sånn at an konne ha noe fint å se på, mens an kjørte i de dørgende kjedelige tonnelene.

Egenestonn­elen går jo ikke til Egenes engang

Hva gir du meg? Familiebil­ledene til von Winckelhum­pen e ikke finere enn et kart. Hvis du har sett von Winckelhum­pen sine, så forstår du hva je mene.

Alligevel så kom je til å lure på to ting. Nemlig hva von Winckelhum­pen hadde nedi den tonnelen onder fjorden å bestille, eller gronnen til at an kjørte i den galne retningen. Å da sa an det, atte han hadde lert seg det, atte når an skolle ned i Egenestonn­elen, så måtte an holde til venstre. Så det gjørr an alltid.

Så je sa det til an, je. Hva ska du nedi Egenestonn­elen, da? Det e jo alltid lige skoffende å kjøre i den, for an går jo ikke til Egenes engang.

Nei, sa von Winckelhum­pen, men der va begynt å regne, å så ville an ikke atte bilen skolle bli skidden, å så va det jo Egenestonn­elen så hadde det fineste navnet, da.

Je tror bent frem atte je må gå å ta meg en liden jinn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway