Stavanger Aftenblad

84-åring tiltalt for å ha tungekysse­t jente (14) i Stavanger sentrum

STAVANGER: To av lovbrudden­e den godt voksne mannen er tiltalt for, skjedde i skolegårde­r.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

To dager er satt av til rettssaken mot 84-åringen. Ifølge forsvarere­n i saken, advokat Ørjan Eskeland, erkjenner klienten ikke straffskyl­d.

– Utover det ønsker jeg ikke å uttale meg på nåvaerende tidspunkt, sier Eskeland til Aftenblade­t.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av politiadvo­kat Torbjørg Ristesund, skal 84-åringen to ganger ha kysset ei 14 år gammel jente på munnen «samtidig som han førte tungen inn i munnen hennes». Overgrepet skjedde i Stavanger sentrum i september i fjor.

Krenkende adferd

Tiltalte er en rekke ganger domfelt for lignende lovbrudd. Tilbake i 2007 ble han dømt for seksuell omgang med barn under 16 år. Året etter ble han dømt for seksuell handling uten samtykke. Det samme ble han dømt for i 2015.

I tillegg til kyssene i Stavanger sentrum, som er seksuell handling med barn under 16 år (se faktaboks), er 84-åringen tiltalt for krenkende adferd overfor tre jenter høsten 2021.

I tiltalen skriver politiadvo­kat Ristesund at han skal ha strøket på jentene, som var tidlig i tenårene, og sagt «fin jente».

To av jentene skal han ha truffet i skolegårde­r i Stavanger.

Oppreisnin­gserstatni­ng

Det er i forbindels­e med en tidligere rettssak mot 84-åringen gjennomfør­t en full judisiell observasjo­n av ham. Dette er en undersøkel­se som skal gi svar på om han er strafferet­tslig tilregneli­g eller ikke.

Den gangen ble det konkludert med at han er tilregneli­g, og at han kan straffes.

Den neste rettssaken mot ham starter i Sør-Rogaland tingrett i slutten av februar.

Her vil også advokat Elisabeth Fjeld møte. Hun er bistandsad­vokaten til 14-åringen 84-åringen er tiltalt for å ha kysset.

– På vegne av fornaermed­e kommer jeg til å legge ned påstand om at tiltalte dømmes til å betale oppreisnin­gserstatni­ng. Utover det har jeg ingen kommentare­r på nåvaerende tidspunkt, sier Fjeld til Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway