Stavanger Aftenblad

Ferskt & Frekt

– den beste musikken nå TIPS: Vi har samlet de ferskeste (og frekkeste) lokale og nasjonale høydepunkt­ene til deg her.

-

Stella anbefaler: Dangerface – Pardon My Douche. Dangerface er tilbake, og godt er det. Smått nostalgisk med allsangven­nlig refreng, som sender tankene mot 2000-tallets pønkrock miks. Dangerface er dog raskere og skarpere enn noe man kan finne på et American Pie-soundtrack. Vi er forresten i gata til The Good The Bad and The Zugly her. Det vanskelige andrealbum­et kommer i løpet av våren – vi er spente.

Leif-Tore anbefaler: Darling West – Still here. Darling West fortsetter å lage god, jordfarget musikk. «Still here» er en flott, upretensiø­s tidløs poplåt som er utstyrt med forsiktige harmonier og innslag av modernitet. Det låter helt kanon, fra landets for øyeblikket mest elegante band.

Jonas anbefaler: The Tower – Spidergawd. Trønderne har gjort stor suksess med sin 80-talls inspirerte hardrock, og har siden oppstarten i 2013 blitt en av norsk rocks viktigste grupper. «The tower» er vintage uten å vaere harry eller forglemmel­ig. Lyden er lun, miksingen er god og melodien fengende. God norsk rock. Takk.

Stella anbefaler: Alex Néva – Playing with Fire. Aldri bli venn med eksen, det er budskapet i Alex Névas andre singel. En nedpå, men samtidig intens og mørk poplåt, som løftes fra ok til bra på grunn av kristiansa­nderens overbevise­nde stemme. Et interessan­t tilskudd som så absolutt vil falle i smak hos fans av Tate McRea eller Astrid S.

Leif-Tore anbefaler: Sibbe fra Sandnes – Sandnes. Ikke ferskt, men ganske så frekt. Sibbe fra Sandnes, fra den gangen Kristian Valen var på vei opp, ikke ned. En bit kulturhist­orie blir nå – endelig – digital. «Sandnes» med Sibbe fra Sandnes er et fryktelig stykke AC/DC-ripp-off rent musikalsk, men asså, dette er historisk materiale, uansett hvor faelt det låter.

Jonas anbefaler: Korrupt – Serpents II. De mørke pønkerne fra Kristiansa­nd slår djevelsk fra seg i sin ferskeste singel. Tre minutt er det sørlending­ene trenger for å spille flettene av deg i en episk oppvisning som byr inn til headbangin­g, moshpit og allsang.

Refrenget alene fortjener en storslagen scene. Bravo.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway