Stavanger Aftenblad

Siddiser feirer 160 år

JUBILANTER: Søndag blir det storstilt feiring på Patrioten Bistro av to 80åringer: Magne Clausen og Tharald Svendsen.

-

Magne Clausen runder 80 år tirsdag 31. januar. Han er oppvokst i Stavanger og er nummer to av tre søsken; en eldre bror som dessverre er død, og en yngre søster.

Mange vil huske Magne som bestyrer på Shell-stasjonen på Sølvberget. Senere begynte han som selger hos Oltedal bilforhand­ler i Hillevåg, og etter noen år der startet han som selger i Holst & Hauge og ble til slutt salgssjef for buss og lastebiler.

Magne var ingen hvem som helst i salg av motorisert­e kjøretøy og ble vel den som var mest anerkjent som troverdig fagmann i bilbransje­n i Stavanger.

Han hadde også stor interesse for båter og fiske, og han har brukt mye tid på sjøen.

Magne har nå vaert pensjonist i mange år. Han var uheldig og ble kraftig brannskade­t i en bilbrann for noen år siden. Dette har satt hans helse i lavere gir, men han har mesterlig kommet seg gjennom utfordring­ene.

Magne har siden vi var små vaert en lojal og god venn – og den mest tålmodige mannen vi kjenner. Vi i gjengen gleder oss til å feire dagen, og det skal vi gjøre sammen med vår felles venn Tharald Svendsen som også blir 80, nemlig på søndag 29. januar.

Tharald var en av «ungane i gadå». Han vokste opp på Våland sammen med en yngre søster, som dessverre er død, og foreldrene som drev Svendsens skofabrikk i Stavanger. Han laerte tidlig pluss, minus og gangetabel­len på skolen og startet som ung gutt skomakerbu­tikk ved Flikkbaren ved Filmteatre­t.

Senere utvidet han med skomakerbu­tikk både i Sandnes og på Bryne. Da disse ble nedlagt, begynte han å selge pølser og iskrem i Svendsens isbar i Sandnes. Deretter tok han videreutda­nning i salg og markedsfør­ing og startet med salg av kontormask­iner i Nielsen-Lie.

Noen år seinere overtok han firmaet Magnar Eikeland AS sammen med sin kone Anne. Han har gjort en formidal jobb med å utvikle firmaet videre etter sin svigerfar. Blant annet med oppkjøp av Binders AS og DFU Møbler AS.

Han har fremdeles styreverv i flere av firmaene de eier.

Det er vanskelig å finne noe negativt med Tharald som helt siden skoledagen­e alltid har vaert den snilleste, mest omtenksomm­e, dyktige, omsorgsful­le og aerlige gutten i klanen.

Søndag blir det altså en skikkelige mimrestund for håde Tharald Svendsen og Magne Clausen med de naermeste guttene fra både gammel og nyere tid.

Erik W. Andersen

 ?? ?? Tharald Svendsen
Tharald Svendsen
 ?? ?? Magne Clausen
Magne Clausen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway