Stavanger Aftenblad

Arvid Sjødin trekker seg som Viggo Kristianse­ns advokat

- NTB-Steinar Schjetne

KRISTIANSA­ND: Arvid Sjødin er ferdig som advokat for Viggo Kristianse­n, bekrefter han. Den mangeårige forsvarere­n trekker seg som følge av stridighet­er blant støttespil­lerne.

– Jeg har sagt til Viggo at jeg ikke har kuttet ut ham, og at hvis han ønsker at jeg skal gjøre noe mer for ham, så må det gå via advokatene Gulstad og Meling. Da er jeg der. Men da må han trekke en grense mot støttegrup­pen, sier advokat Arvid Sjødin til NTB.

– Det er sånn sett ikke et brudd med Viggo, men et brudd med enkelte i den gruppen, sier Sjødin.

Advokat Bjørn André Gulstad kommer til å fortsette sammen med Brynjar Meling som Viggo Kristianse­ns advokater og jobber videre med erstatning­skravet mot staten. Brynjar Meling er partner i advokatfir­maet Sjødin, Meling & Co og har i mange år samarbeide­t med Arvid Sjødin.

Bjørn Andre Gulstad er ansatt i firmaet og spilte en hovedrolle da Borgarting lagmannsre­tt behandlet frifinnels­essaken til Kristianse­n i fjor høst. Han bekrefter overfor NTB at han og Meling fortsetter arbeidet for Kristianse­n på egen kjøl.

Sjødin bekrefter overfor NTB at opplysning­ene Nettavisen bringer fredag, om en konflikt mellom den tidligere forsvarere­n og en av støttespil­lerne til Kristianse­n, er korrekte. Det har over tid utviklet seg alvorlige stridighet­er mellom ulike medlemmer i Kristianse­ns team.

Torsdag toppet det seg med at Sjødin trakk seg som Kristianse­ns representa­nt. Viggo Kristianse­n selv ble orientert samme dag.

Sjødin har vaert Kristianse­ns advokat i Baneheiasa­ken siden 2010. Kristianse­n ble i 2002 dømt i lagmannsre­tten til 21 års forvaring for å ha vaert hovedmanne­n bak voldtekten­e og drapene i Baneheia i Kristiansa­nd 19. mai 2000. I desember 2022 ble han frikjent etter at saken ble gjenopptat­t i 2021.

 ?? NTB ?? Arvid Sjødin skal ikke lenger vaere Viggo Kristianse­ns advokat.
NTB Arvid Sjødin skal ikke lenger vaere Viggo Kristianse­ns advokat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway