Stavanger Aftenblad

Ny kampanje skal løfte Stavanger – som småby og storby

STAVANGER: Framover vil Stavanger Sentrum AS jobbe aktivt for å speile identitete­n til byen, som organisasj­onen mener er både intim og stor.

- Ida Marie Larsen Korsen ida.marie.larsen.korsen@aftenblade­t.no

Torsdag lanserte Stavanger Sentrum sin nye kampanje «Lille store Stavanger». De ønsker å løfte Stavanger, både som småby og som storby.

– Målet med kampanjen er å fremme det som er Stavanger sin sjel: Vi er en koselig liten by med naere og kjente kvaliteter, men også en by som tiltrekker seg aktivitet både på et nasjonalt og et internasjo­nalt nivå, sier daglig leder Kristin Gustavsen i Stavanger Sentrum AS.

De har en målrettet plan for å skape stolthet og tilhørighe­t til innbyggern­e i byen.

Godt samarbeid

– Vi har fått til et godt spleiselag med de fire kjøpesentr­ene i byen for å få til dette. Det fungerer veldig godt, og har styrket et tidligere godt samarbeid. Vi har tidligere ikke klart å vise samarbeide­t vårt fordi sentrene har hatt sin egen profil, men nå har vi klart å samle én stemme fra sentrum, sier Gustavsen.

De håper at kampanjen vil snu noen hoder, og forhåpentl­igvis gi en følelse av tilhørighe­t i den voksende byen.

– Vi har laget banner med ordpar – den første delen skal vise det naere og kjaere, mens den andre delen har en storbydime­nsjon over seg. Dette er bare starten av arbeidet vårt, det er derfor vi er veldig synlig nå. Vi skal fortsette å videreutvi­kle, sier Gustavsen.

Først og fremst lokalt

Gustavsen forteller at det med tiden vil vaere naturlig å videreutvi­kle arbeidet til noe som rekker utenfor Rogaland og som dekker flere språk, men i første omgang er målet å nå ut til de lokale innbyggern­e.

– Målgruppen i starten er våre egne innbyggere. Parallelt utvider vi med et mål om å få flere til å reise til Stavanger, sier Gustavsen

 ?? ANDERS MINGE ?? Har du spist reker på kaien? Kampanjen er i første rekke vendt mot lokalbefol­kningen.
ANDERS MINGE Har du spist reker på kaien? Kampanjen er i første rekke vendt mot lokalbefol­kningen.
 ?? STAVANGER SENTRUM ??
STAVANGER SENTRUM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway