Stavanger Aftenblad

Viking naermer seg ny midtbanesp­iller

FOTBALL: Tidsforskj­ellen på ti timer gjør at ting tar ekstra lang tid når Viking jakter forsterkni­nger på den andre siden av jordkloden.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Midtbanesp­illeren Patrick Yazbek fra Australia ser ut til å bli Vikings tredje forsterkni­ng i vinter.

Fra før har klubben hentet venstrebac­k Jost Urbancic og angriper Nick D’Agostino – også han fra Australia.

Aftenblade­t kunne mandag fortelle at Viking har lagt inn et bud på 20-år gamle Yazbek som til daglig spiller for ALeague-klubben Sydney FC.

Spilleren er på utgående kontrakt og skal etter det Aftenblade­t kjenner til ønske en overgang til Viking.

– Dobbelt så lang tid

– Dialogen med Sydney FC er positiv. Så får vi se hvor det ender. Det tar fryktelig lang tid når du jobber med klubber i Australia. De sover når vi er våkne, vi sover når de er våkne. Så det tar dobbelt så lang tid enn vi er vant med. Det var det samme med Nick (D’Agostino). Vi holdt på i noen uker, sier sportsdire­ktør Erik Nevland i Viking.

– Jeg er positiv til at vi skal klare å få til noe. Men i denne bransjen har du ingen garantier.

Det er lite sannsynlig at Viking greier å lande en avtale som gjør at Patrick Yazbek kan slutte seg til Viking-troppen som reiser til Portugal på treningsle­ir neste uke. Men går alt som Viking håper, vil han vaere klar til laget reiser til Marbella sent i februar.

Nevland opplyser til Aftenblade­t at Viking og Sydney FC ikke står langt fra hverandre.

Energisk spiller

– Det er vanskelig å si hva som kommer til å utløse at vi blir enige. Hovedsakel­ig er det tidsforskj­ellen som gjør det litt utfordrend­e. Og nå går vi inn i en helg, det er ikke alle som jobber hele tiden i helgen, sier Nevland.

Den australske U23-landslagss­pilleren med røtter fra Libanon er flasket opp i Sydney FC. Klubben ligger på 7. plass i den australske toppdivisj­onen.

– Hva bringer Yazbek med seg som gjør han så interessan­t for Viking?

– Han er det vi kaller en boks til boks-spiller. En indreløper som også kan spille sentralt på midtbanen. Han er energisk, løper mye, er en god ballvinner og har gode tekniske ferdighete­r. Og så har han et bra hode. Han er en skikkelig type. Både som spiller, men og som person.

Viking har en ledig plass på utlendings­kvoten sin etter utlånet av Mai Traore.

Stille rundt Brekalo

Når det gjelder mulige bevegelser ut av troppen, er det ingenting konkret på bordet. Heller ikke når det kommer til midtstoppe­r David Brekalo.

Forrige uke kunne Aftenblade­t avsløre at Viking hadde takket nei til et bud på tosifret antall millioner for den slovenske forsvarssp­illeren.

Budet skal etter det Aftenblade­t kjenner til ha kommet fra en klubb i den nordamerik­anske toppligaen MLS. Men budet på opp mot 15 millioner kroner ble kontant avvist i Jåttåvågen.

– Vi ønsker å beholde David Brekalo i Viking, kommentert­e Nevland da.

 ?? NIGEL OWEN/ACTION PLUS/SHUTTERST ?? Viking har lagt inn bud på den australske midtbanesp­illeren Patrick Yazbek.
NIGEL OWEN/ACTION PLUS/SHUTTERST Viking har lagt inn bud på den australske midtbanesp­illeren Patrick Yazbek.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway