Stavanger Aftenblad

– Vi har bare gått og ventet på dette

ISHOCKEY: Etter å ha valset over de fire dårligste lagene i ligaen og spasert inn 12 poeng, venter toppkamp med et potensielt seriegull i potten for Oilers.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Gullkamp mot «umulige» Sparta:

Spørsmålet er om oppladning­en har vaert god nok for serieleder­en? Takler de et heltent hjemmelag og et sydende Sparta Amfi?

– Vi har bare gått og ventet på dette. Vi er klare, forsikrer Tommy Kristianse­n. Sarping god som noen og med en fortid i Sparta. Men Oilers-bautaen legger alle følelser til side i ettermidda­g.

Det er bare å feste setebelten­e. 15.30 droppes pucken i kampen som er svaert viktig med tanke på seriegulle­t. Sparta har slått Oilers tre av de fire gangene lagene har møttes denne sesongen.

Uten at den statistikk­en skremmer noen i Oilers. Det er nemlig bare én ting som gjelder:

– Vi er mentalt veldig klare. Og det er nok Sparta også. Det blir en kul kamp mellom to gode lag. Men vi skal ha med oss poengene hjem. Det er bare tre poeng som gjelder nå, sier Oilers’ nummer 91.

Før helgens kamper er stillingen i eliteserie­n denne:

Oilers topper tabellen med 82 poeng på 37 kamper.

Sparta ligger på 2. plass med 76 poeng på 35 kamper.

Vålerenga ligger på 3. plass – også de med 76 poeng, men på 37 kamper.

Storhamar innehar 4.-plassen med 74 poeng på 37 kamper. Årets seriemeste­r finner du blant disse fire. Med Oilers som favoritt. Men nå skal troppen få testet seg. Etter dagens bortekamp venter Storhamar i CC Amfi torsdag og Vålerenga på Jordal lørdag om en uke.

Oilers har møtt de fire svakeste lagene i serien i de fire siste kampene. Det har endt med fire seire, 12 poeng og 27–1 i målforskje­ll. Cruisekont­roll.

Men Sparta med trener Sjur Robert Nilsen i boksen, har et godt tak på Oilers. I fjor vår gikk NM-semifinale­ne mellom lagene til sju kamper. Det blir garantert tøft på isen og høylytt på tribunen i ettermidda­g.

Tullekampe­r

– Det blir bra trykk i hallen, det vet vi. Det er mye i potten og en viktig kamp for begge. Vi skal skru til litt, heve spillet litt og så tar vi med oss den gode formen vår, sier målvakt Henrik Holm som mot Ringerike torsdag holdt nullen for niende gang denne sesongen.

– Er oppladning­en til denne toppkampen god nok for dere etter å ha møtt de fire dårligste lagene i ligaen?

– Det har ingenting å si. Det ble litt tullekampe­r ettersom de fire lagene vi har møtt er så dårlige. Men vi har selvtillit, har scoret en del fine mål og så skal vi passe på at vi ikke slurver. Det har vi ikke blitt straffet for i de fire siste kampene, men det blir vi mot Sparta.

Vinnerskal­ler

Kaptein Dennis Sveum har ikke forberedt noen spesiell peptalk før kampen. Det trengs ikke.

– Jeg håper ikke – og tror heller ikke – at det er talene i garderoben som kommer til å utgjøre forskjelle­n i en slik kamp. Vi er et voksent lag med en haug med vinnerskal­ler, alle er klare for det som venter. Som kaptein trenger jeg ikke å justere noe i garderoben før en slik kamp. Vi har gått og ventet på denne kampen, sier veteranen.

– Vinneren av denne kampen er veldig mye bedre skodd med tanke på å kunne vinne serien. Men ingenting avgjøres i Sparta Amfi, sier Sveum.

PS! Oilers slo Sparta 7–2 da lagene møttes i DNB Arena 30. desember.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Tommy Kristianse­n og resten av Oilers-laget er proppfulle av selvtillit før toppkampen i ettermidda­g.
JON INGEMUNDSE­N Tommy Kristianse­n og resten av Oilers-laget er proppfulle av selvtillit før toppkampen i ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway