Stavanger Aftenblad

Denne bilen kan skifte farge. Er dette fremtidens lakk?

BIL: Vanskelig å bestemme seg for farge på den nye bilen? BMWs konseptbil kan skifte mellom 32 farger.

- Geir Amundsen geir.amundsen@schibsted.no

Bilproduse­ntenes konseptbil­er skal vise frem hva det jobbes med på bakrommet, og gi kundene en forsmak på hva de har i vente rundt neste sving. Kanskje.

Under Consumer Electronic Show (CES) i Las Vegas dro BMW sløret av sin såkalte i Vision Dee, utstyrt med blant annet en elektronis­k lakk som kan skifte mellom 32 ulike farger.

Hvor enkelt og kostbart det vil bli å bytte ett eller flere av de 240 panelene med elektronis­k lakk som bilen er dekket med, om du skulle vaere uheldig å bulke borti nabobilen, sier ikke BMW noe om.

Men at du skal kunne spare drivstoff ved å velge farge etter vaeret, er de ikke i tvil om. Forklaring­en er logisk nok.

Ikke bare forfengeli­ghet

For ordens skyld: den «elektronis­ke lakken» har ingenting med konvensjon­ell lakk å gjøre. Teknologie­n er basert på såkalt E ink, eller elektronis­k blekk. Her i en variant kalt E Ink Prism 3. En slags elektronis­k film.

Dette er ikke første gang BMW viser frem et e-ink-konsept. I 2022 viste de frem konseptet BMW iX Flow, som kunne skifte i ulike gråtoner fra sort til hvitt.

Utover den åpenbare og morsomme muligheten til å kunne endre og tilpasse bilens farge etter smak og humør, peker BMW på at fargeendri­ngene kan ha noen praktiske bruksområd­er.

På kalde dager vil mørke farger absorbere mer solvarme, mens lyse farger vil reflektere sollys og dermed redusere oppvarming­en av kupeen på varme sommerdage­r.

Noe som igjen betyr mindre bruk av klimaanleg­get, og dermed drivstoff spart.

Eller hva med å kunne fjernaktiv­ere en fargeblink­ende bil når du sliter med å finne bilen på parkerings­plassen? Et bedre bremselys enn en blinkende bil skal du lete lenge etter.

Skjønt det er også mulig å se for seg at fargeeffek­ter kan gå på oppmerksom­heten og sikkerhete­n løs.

Om elektronis­k lakk skulle bli en kommersiel­l realitet, blir det neppe fritt frem for kreative og oppmerksom­hetskåte sjåfører.

Kommer i 2025

Det er usikkert når og i hvilken form BMWs fargeskift­ende lakkonsept eventuelt vil nå produksjon­shallen. Men i 2025 skal det ifølge BMW vaere duket for deres nye head up display (HUD), som er en av de andre konseptene som vises frem på Vision Dee.

Istedenfor kun å vise kjøre- og trafikkdat­a på en liten del av vindusflat­en foran bilføreren, slik vi er vant til på dagens biler, tas hele frontruten og synsfeltet i bruk.

BMW ser også for seg at sjåføren selv skal kunne velge hvor mange lag med digital informasjo­n som legges på. Løsningen deres er en såkalt Mixed reality slider.

Sony Honda = ny elbil

2025 er også året Sony og Honda har signaliser­t at deres samarbeids­prosjekt, elbilen Afeela, vil kunne bestilles for levering i 2026. En videreutvi­kling av Sonys konseptbil Vision S, som ble vist frem i 2020.

Sedanen, eller kanskje vel så mye kupeen Afeela, er blant annet utstyrt med hele 45 sensorer.

Underholdn­ing er et uttalt nøkkelord for Sony Honda Mobility Inc. I en pressemeld­ing heter det blant annet at «vi har begynt å bygge nye verdier og konsepter for mobilitet med Epic Game.»

Om en biltilpass­et og integrert versjon av Playstatio­n også vil dukke opp som et underholdn­ingsaltern­ativ i Afeela, er uklart, men ikke usannsynli­g.

 ?? FABIAN KIRCHBAUER ?? «Dee» i BMW i Vision Dee står for Digital Emotional Experience.
FABIAN KIRCHBAUER «Dee» i BMW i Vision Dee står for Digital Emotional Experience.
 ?? FABIAN KIRCHBAUER ?? De 240 panelene kan fargestyre­s uavhengig av hverandre.
FABIAN KIRCHBAUER De 240 panelene kan fargestyre­s uavhengig av hverandre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway