Stavanger Aftenblad

Debuterte med scoring

FOTBALL: Nicholas D’Agostino trengte 12 minutter på å score sitt første Viking-mål. De mørkeblå utklasset Sandnes Ulf på og utenfor banen i årets første treningska­mp.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Som spiss er det alltid godt å få den første scoringen og en selvtillit­boost, sier Nicholas D’Agostino.

Nysignerin­gen brukte bare 12 minutter på å presentere seg.

– Jeg følte meg veldig velkommen. Forhåpentl­igvis har fansen mer i vente fra meg og laget, sier D’Agostino, som ser fram til å bli mer vant til kunstgress som underlag.

Etter å ha blitt spilt gjennom alene med Aslak Falch gjorde spissen, som ble hentet fra den australske ligaen midt i sesong, ingen feil.

– Han har sett bra ut, og klikket bra i gruppa. Han har en herlig personligh­et. Det blir bra når vi blir enda bedre kjent med ham, og han med Viking, sier Viking-trener Jensen.

Flott ramme

Før kampen var hvor mange tilskuere som ville komme, den store snakkisen.

– Det var veldig kjekt å se så mange tilskuere stille opp her i dag. Det er veldig få lag i Norge som kan spille en treningska­mp med så mange folk, og det sier veldig mye om klubben, sier Viking-trener Morten Jensen etter kampen.

– Det er helt fantastisk, og først og fremst et resultat av at O-feltet mobilisere­r, og dermed også vekker opp Sandnes-folket. Selv om de dominerte på lyd, var det godt med folk fra Sandnes i dag, sier Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen.

3412 møtte opp på stadion fredags kveld. Over 1000 av disse tilhørte bortefelte­t.

Slik var kampen

Fem minutter etter Viking-scoringen var Henrik Jensen, som for øyeblikket er på prøvespill for de lyseblå, farlig frampå. Fra skrå vinkel smalt han ballen i tverrligge­ren.

– Han viser at han er en god spiss, og de muligheten­e han kommer til, skaper han selv, sier Berntsen.

Han likte det han så fra 22åringen, men var ikke fornøyd med hvordan laget framsto i presspille­t.

– Vi har mye å laere med tanke på struktur. Vi er altfor dårlige i det kollektive presset.

– Samtidig må vi ta bedre vare på ballen når vi vinner den. Så vet vi også at vi møter et veldig godt lag i dag, legger han til.

Sandnes Ulf skapte noen sjanser på kontringer, men det var bortelaget som styrte alt av banespill, og etter halvtimen spilt var det David Brekalo sin tur til å sette ballen i nettet etter en godt slått corner fra Zlatko Tripic.

Ti minutter senere satte Harald Nilsen Tangen sin første for året.

– Det er mye positivt i førsteomga­ng, og vi kjører over dem. Harald Nilsen Tangen så spesielt frisk ut. Det så bra ut i andreomgan­g og, men vi skaper litt mindre da, og så er vi skuffet over at vi slipper inn et tøysemål i slutten, sier Jensen.

Andreomgan­g var preget av mye bytter og lite rytme i spillet.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Her har Nicholas D’Agostino akkurat satt sin første scoring for Viking
JON INGEMUNDSE­N Her har Nicholas D’Agostino akkurat satt sin første scoring for Viking

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway