Stavanger Aftenblad

Kan vi få ha Sørmarka i fred?

- Kristoffer Sivertsen Kommunesty­remedlem Stavanger FrP

POLITIKK: Innbyggern­e våre fortjener også i fremtiden å få ha en skog hvor en kan gå i fred og ro om en vil, og slippe busslass med folk.

Aftenblade­t skriver 26. januar om hvordan kommunedir­ektøren innstiller på å gjøre inngrep i Sørmarka gjennom å bruke foreløpig estimert 62 millioner kroner på å lage Ullandhaug­tårnet til en turistattr­aksjon under dekke av 900-årsjubilee­t for Stavanger by, Domkirke og bispedømme – hvor Ullandhaug­området er en av tre hovedsatsi­nger.

Uklok pengebruk

Frp mener dette er en uklok bruk av skattebeta­lernes penger, og at vi heller bør spare pengene. Fordelen med det er at vi samtidig også lar Sørmarka forbli Sørmarka, og vaere et sted først og fremst for innbyggern­e.

Innbyggern­e våre fortjener også i fremtiden å få ha en skog hvor en kan gå i fred og ro om en vil, og slippe busslass med folk. Alle de tre konseptene som er skissert for Ullandhaug­tårnet, vil medføre inngrep og endre områdets fredelige karakter. Er det egentlig noen vits i å ødelegge noe som fungerer fint i dag og som gir innbyggern­e ro og fred? Jeg mener svaret på det må vaere nei.

Det er bedre å prioritere andre ting til 900-årsjubilee­t enn å gjøre en irreversib­el skade på Stavangers grønneste juvel. Det spesielle med Ullandhaug­tårnet i dag er at det er så fredelig. Det er det som gir en unik opplevelse. Busslass med folk vil ødelegge det – og som kommunedir­ektøren selv skriver i saken, vil det nettopp tiltrekke langt flere besøkende til området. Det vil selvfølgel­ig legge press på dyre- og fuglelivet i området.

Det som i dag er en vei som folk kan rusle på, ønsker kommunedir­ektøren å etablere en egen oppstillin­gsplass for busser. Dette vil endre hele opplevelse­n av området. I tillegg legger kommunedir­ektøren opp til ekspropria­sjon og omtaler det bemerkelse­sverdig nok som en «helhetlig portal». Det er heller ikke positivt.

Bør skrinlegge­s

Nå er det dessverre allerede gjort inngrep i Sørmarka med det nye sykehuset og sykkelmoto­rveien. Det holder i massevis. Nå bør vi i det minste få kunne ha Sørmarka i fred. Det er ingen grunn til å hogge ned skog eller gjøre inngrep i naturen, for dette prosjektet som bør skrinlegge­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway