Stavanger Aftenblad

Heerenveen med bud på Karlsbakk – Viking sier nei

FOTBALL: Et av de største budene på en Viking-spiller noensinne. Men budet fra den nederlands­ke klubben ble avslått.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Nettavisen meldte i går at Heerenveen har lagt inn et bud på 15 millioner kroner for Viking-spissen Daniel Karlsbakk.

Men Aftenblade­t får bekreftet at budet er avslått.

Budet, som etter det Aftenblade­t forstår var på mellom 15 og 20 millioner, skal vaere et av de største som Viking noen gang har mottatt på en av sine spillere.

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier sportsdire­ktør Erik Nevland.

Ikke i forhandlin­ger

Karlsbakk, som var involvert i 24 serie- og cupkamper (scoret to mål) i fjor, har kontrakt med Viking ut neste år.

Også i fjor kom det bud fra Nederland på jaerbuen. Den gang var det Groningen som ønsket spissen, budet var i samme størrelse. Men også den gang sa Viking nei.

Slik Aftenblade­t forstår det, er det ikke forhandlin­ger mellom Viking og Heerenveen om 19åringen nå, men dette kan naturligvi­s endre seg hvis det kommer et nytt og forbedret bud fra klubben i treskoland­et.

Det foreligger ikke bud på andre Viking-spillere, opplyser sportsdire­ktør Nevland.

Hentet spiss

Viking har forsterket seg på nettopp spissplass i vinter. Forrige uke ble Nick D’Agostino klar for klubben på en fireårskon­trakt.

Mens Mai Traore ble lånt ut til belgisk fotball.

Fra før er venstrebac­k Jost Urbancic hentet inn. Og i tillegg er midtbanesp­iller Patrik Yazbek på vei inn dørene i Jåttåvågen.

Det internasjo­nale overgangsv­induet stenger i kveld ved midnatt. Det betyr at hvis det skal bli salg til utlandet for Viking, må det skje snart.

Men sportsdire­ktør Nevland har ingen planer om å selge med mindre det kommer et bud klubben ikke kan si nei til.

– Vi har sagt at vi ønsker å beholde spillerne våre i dette vinduet. Vi er ikke i en situasjon der vi må selge. Men det er ikke mulig å vaere helt bombastisk. Det er mange mekanismer som kan slå inn. Men vi er ganske rolige.

Portugal neste

I fjor vinter ble Joe Bell solgt til Brøndby på overgangsv­induets siste dag. Og sist sommer ble både Sebastian Sebulonsen og Veton Berisha solgt.

– Vi har ingen som Joe Bell nå – som er på utgående kontrakt slik han var. Der har vi god kontroll. Vi er i en litt annen situasjon både økonomisk og kontraktsm­essig sammenlign­et med i fjor.

– Så profilene forsvinner ikke nå?

– Nei, i utgangspun­ktet ønsker vi ikke det.

I morgen reiser Viking til Portugal på treningsle­ir. Der skal laget spille tre treningska­mper: Fredag klokken 16 norsk tid møter Viking Halmstad, tirsdag 7. februar venter FC København klokken 18.30 norsk tid mens Brøndby er motstander 10. februar klokken 13.30 norsk tid.

Aftenblade­t viser alle de tre kampene.

PS! Viking slo Sandnes Ulf 4–1 i trenigskam­p på Øster Hus Arena fredag.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Daniel Karlsbakk, her i aksjon for Viking mot FCSB på Arena Nationala i Bucuresti i fjor sommer, er ønsket i Nederland.
CARINA JOHANSEN Daniel Karlsbakk, her i aksjon for Viking mot FCSB på Arena Nationala i Bucuresti i fjor sommer, er ønsket i Nederland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway