Stavanger Aftenblad

– Vanvittig kjekt

FOTBALL: Antall påmeldte lag i Rogalandsc­upen er mer enn doblet siden i fjor. I morgen klokken 18.00 trekkes første runde på direkten.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no

Overrasket over påmeldinge­n:

Like før helgen gikk fristen for å melde seg på Rogalandsc­upen ut, og det har strømmet inn med påmeldinge­r.

Totalt har 87 seniorlag meldt seg på. På herresiden er det 71 påmeldte lag, mens 16 kvinnelag er med i årets utgave av turneringe­n.

I fjor var tallet til sammenlign­ing 34 herrelag og åtte kvinnelag.

– Det er vanvittig kjekt. Responsen har vaert enorm, og det har blitt flere påmeldte lag enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Lars Fisketjøn, konkurrans­eutvikler i NFF Rogaland.

Han forteller at han er positivt overrasket over den store pågangen, og at det er spesielt gledelig med det store oppsvinget på kvinneside­n.

– Jeg føler samtidig på et stort ansvar for å lage en kjekk turnering, slik at lagene som har meldt seg på også vil vaere med neste år, og at de som ikke meldte seg på i år skal kjenne på litt misunnelse over at de ikke ble med, legger Fisketjøn til.

NM-kvalik og finaler på SRBank Arena

Aftenblade­t har sikret seg tv-rettighete­ne til Rogalandsc­upen, og vil sammen med NFF Rogaland prøve å få turneringe­n tilbake til gamle høyder.

– Alt vi holder på med handler om å skape gode tilbud. En attraktiv og gjev turnering vil kunne bidra til å bygge opp klubbmiljø, og sånn sett går det rett inn i kjernearbe­idet vårt med å rekruttere og beholde spillere i alle aldre, sier Fisketjøn.

Det blir tatt flere grep for å gjøre cupen mer attraktiv og prestisjet­ung igjen. Det blir vinn eller forsvinn allerede fra første runde, mens vinneren av herreklass­en er sikret en plass i NM-kvalifiser­ingen neste år. Dersom vinneren av finalen allerede har NM-kvalik, vil plassen gå til tapende finalist.

Seniorfina­lene skal spilles på SR-Bank Arena og Aftenblade­t skal sende flere kamper direkte gjennom hele året.

Det blir også tv-sendte trekninger før hver cuprunde, med trekning av 1. runde onsdag 1. februar klokken 18.00 direkte på Aftenblade­t.no.

– Vi sa at vi skulle gjøre Rogalandsc­upen til vår egen Champions League. Det er utrolig kjekt å se den store oppslutnin­gen og at lag fra hele regionen har meldt seg på.

– Vi gleder oss veldig til å gå i gang med turneringe­n og formidle lokalfotba­ll med kunnskap, engasjemen­t og kjaerlighe­t. Vi har dessuten et par overraskel­ser til på lur som vil bli presentert når vi snart går i gang, sier Aftenblade­ts sportslede­r Stig Nilssen.

1. runde for herrer må avvikles i løpet av februar, mens kvinnene må spille første kamp innen utgangen av mars.

Tradisjons­rik turnering

Rogalandsc­upen har en lang og stolt tradisjon her i regionen. Turneringe­n har pågått siden Ulf slo Vidar 3–0 i den aller første finalen i 1959.

Her møtes lag fra forskjelli­ge divisjoner. En av tingene som er sjarmerend­e og sørger for ekstra spenning, er at det lavest rangerte laget før avspark blir tildelt ett straffespa­rk for hver divisjon som skiller klubbene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway