Tre VM-gull på rad

HÅNDBALL: For tredje gang på rad ble Danmark verdensmes­tere i håndball.

- NTB

Historiske Danmark:

Danmark vant finalen 34–29 over Frankrike og ble verdensmes­tere for tredje gang på rad som det første lag i historien. Playmaker Rasmus Lauge scoret ti mål i finalen og leverte en enorm kamp i Tele2 Arena i den svenske hovedstade­n. Veteranen Mikkel Hansen brukte store ord om sin lagkamerat etter VM-gullet.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Det er dypt imponerend­e, sa 35-åringen.

– Jeg sto bare og så på ham og beundret ham, sier lagkompis

Mathias Gidsel. Etter gullfest søndag kveld, bar det hjem der laget ble hyllet på Rådhusplas­sen i København. Og hyllesten var fortjent. Danskene leverte et gnistrende mesterskap og en overbevise­nde finalekamp.

Blir endringer

Det internasjo­nale håndballfo­rbundet (IHF) vil unngå en reprise av årets VM-løsning når Norge er delarrangø­r av 2025-mesterskap­et.

IHF måtte tåle kritikk for å dele opp semifinale­ne mellom arrangørla­ndene Polen og Sverige. Saerlig var det irritasjon over at det ble avklart med under 48 timer til kampstart.

Danmark spilte kvartfinal­e i Stockholm, semifinale i Gdansk og finale i den svenske hovedstade­n.

– Vi har absolutt ikke glemt tilskuerne. Vi har vaert veldig tydelige på at dette ikke var tilstrekke­lig bra nok, sier styreleder Per Bertelsen i IHFs organisasj­onsog turnerings­komité.

Norge nummer seks

Også det neste verdensmes­terskapet i herrehåndb­all blir delt mellom flere nasjoner. I 2025 går Danmark, Norge og Kroatia sammen om å arrangere kampene.

– Når man ser tilbake på det, var det kanskje ikke den smarteste avgjørelse­n vi har tatt. Vi kommer til å løse det på en annen måte neste gang, sier Bertelsen om årets finalehelg.

Norge endte på 6. plass i VM etter å ha tapt kampen om 5. plassen for Tyskland søndag.

?? JESSICA GOW / AP ?? Anført av stjernemål­vakten Niklas Landin kunne Danmark juble for VM-tittel nummer tre på rad i Stockholm søndag.
JESSICA GOW / AP Anført av stjernemål­vakten Niklas Landin kunne Danmark juble for VM-tittel nummer tre på rad i Stockholm søndag.