Stavanger Aftenblad

Hvorfor spiser folk knekkebrød?

DRØSET: Knekkebrød er verken brød eller kjeks, så hva skal vi egentlig med knusktørt brød som lager en irriterend­e knaselyd?

-

Vanlig brød passer bra både til frokost, lunsj og kveldsmat, og surdeig tar smaksopple­velsen til nye høyder.

Kjeks har aldri vaert noen personlig favoritt, men gir i det minste ungene ny motivasjon på skitur. Den kan også spises helt for seg selv og er gjerne søt på smak. Dessuten er knasingen lettere å akseptere utendørs.

Verre er det med knekkebrød. Ikke er det søtt, ikke kan det spises alene og ikke nytter det å lokke ungene med på skitur. Du kunne like gjerne spurt om de ville ha litt rå spinat – den smaker kanskje litt bittert, men er i det minste saftig.

Å spise bart knekkebrød er som å spise sand i Sahara: Tørrere kan det ikke bli.

Et godt brød har sprø skorpe og en saftig og myk kjerne som en belønning for at du tygger deg gjennom den knasende utsiden. Samtidig gir innsiden en fin kontrast til skorpen og gjør at du får to helt ulike teksturer.

Et brød som ligger for lenge i en

Et knekkebrød har ingen myk kjerne - det er like tørt tvers igjennom.

papirpose blir faktisk tørt som knekkebrød, og ingen spiser da den tørre skiva helt ytterst på brødet. Den skjaerer man av for å komme til den myke kjernen som finnes der inne et sted.

Et knekkebrød har ingen myk kjerne - det er like tørt tvers igjennom.

Jeg skal innrømme at jeg spiser et knekkebrød i ny og ne bare for variasjone­n sin del og for å få en bekreftels­e på at brød smaker bedre.

Daglig inntak av knekkebrød, derimot, har aldri vaert en god idé.

De som velger knekkebrød fremfor brød på daglig basis kan heller bidra til å redusere matsvinnet i verden ved å spise de tørre brødskiven­e som har ligget litt for lenge i en papirpose på benken.

Så får vi som foretrekke­r brød heller tåle den litt irriterend­e knaselyden – og tenke at det er bra for miljøet.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway