Stavanger Aftenblad

Endelig får han eget show

SHOW: Etter å ha løftet fram andre artister i mange år, er Rudi Bjørknes Gundersen omsider klar for å stå fremst på scenen. Det blir i et show som hyller livet, boligområd­et Haugtussa og 1990tallet.

- Kjell Arne Knutsen kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

Han har hatt regi og jobbet med sceneprodu­ksjon i en rekke oppsetning­er og forestilli­nger i Stavanger i 20 år.

– Det startet egentlig med Gosenrevye­n på slutten av 1990-tallet. Jeg har aldri kommet meg ut av miljøet etter det, sier Rudi Bjørknes Gundersen.

3. mai har han premiere på forestilli­ngen «Rudi å di» på Stavangere­n. Bak «di» skjuler det seg tre gode venner:

Anders Brunvaer Hauge, komponist og pianist.

Lene Puntervold, profesjone­ll danser og trener på Olympiatop­pen.

Rolf Kloster, musiker, en av byens aller beste live-gitarister.

Det er også en fjerde venn med på laget, men han står ikke på scenen:

Henrik Tangen, til daglig produksjon­ssjef ved Rogaland Teater. Han er regissør for denne oppsetning­en.

– Vi er en gjeng som har hatt lyst til å gjøre dette lenge. Vi er ikke en gjeng som er satt sammen av noen, men en gjeng som har funnet hverandre, forklarer Rudi Bjørknes Gundersen.

Gosenrevy-regissøren forteller at det er store kontraster i gruppa.

– Anders er skolert komponist, mens Rolf er Metallica og Guns N´Roses. Så er det Lene som er elegant samtidsdan­ser, noe som jeg ikke er, men jeg driver også med dans. Og jeg skal danse med henne.

Derfor må han i hardtrenin­g nå, for å trene kjernemusk­ulaturen. Det må til for å fungere på nivå med Lene. Akkurat nå løper han en del, men det er først og fremst for å få av jule-kiloene slik at han finner kjernen som skal trenes!

Publikum har sett Gundersen danse før. Han sto i første rekke under Mods-forestilli­ngen «Revansj» under åpningen av Stavanger konserthus for over ti år siden.

Det var også første gang han opptrådte med de tre andre som skal stå på scenen denne gang.

Hva blir showet som har premiere 3. mai?

Det blir mye dans. Og mye musikk. Coolio med «Gangstas ´Paradise» og slike ting. Og mye komikk.

– Vi har en drøss av galskapsid­eer. Vi har med oss tekstforfa­tter Knut Robberstad som skriver dette sammen med oss.

Det blir mange referanser til oppveksten til Rudi, på 90-tallet. Fra en oppvekst på Haugtussa i Stavanger. Boligområd­et som ble utviklet av Block Watne, og som besto av tett småhusbeby­ggelse, smågater og mange fellesfunk­sjoner.

– Det var helt konge å vokse opp der. Det var en liten bydel, kanskje 280–300 boliger, og med mye stolthet og masse identitet, mimrer Rudi.

Hva fylte man livene med på 1990-tallet? For Rudi ble det en oppvekst blant annet preget av tamagotchi, turtle, Mikado-katten, Absolutt music 14 og 15, dataspillf­iguren Mario og Furby (snakkende leketøy, forgjenger­en til ChatGPT, ifølge Rudi, men som aldri fungerte). Alle er med på forestilli­ngens reklamepla­kat.

Showet lener seg også fram over, og tar opp i seg humoren som gjelder nå.

– Jeg har trødd i dette huset (Stavangere­n, red.anm.) i 20 år og sett alt som har foregått. Jeg har alltid vaert glad i stavangerk­ulturen.

Regissør Henrik Tangen fyller på:

– Han er proppfull av referanser til byens komikere og artister, han har slukt alt av humorshow hele livet. Samtidig er komikk fra hele verden hans nummer 1interesse. Vi skal samle mange uttrykk i forestilli­ngen, inklusiv standup og klassisk revy. Ikke minst blir det mye musikk. De synger noen nydelige harmonier, de er samstemte som få. Det skal vi benytte fullt ut. Det blir ikke bare Coolio, men også mye fin musikk, understrek­er regissør Henrik Tangen.

Rudi Bjørknes Gundersen er tydelig på hvem forestilli­ngen passer best for.

– Dersom du er født på 1970-, 80- og 90-tallet, da må du komme. Er du født før eller etter, så må du i hvert fall komme, sier han.

Foreløpig er det satt opp tre forestilli­nger, 3., 5. og 6. mai. De håper selvsagt på godt billettsal­g og flere forestilli­nger. Men ikke så mange at det går ut over pappapermi­sjonen som venter artisten når showet er over.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Rudi Bjørknes Gundersen, i midten, har med seg gode venner på showet «Rudi å di». Anders Brunvaer Hauge, til venstre, er en av to musikere på scenen, mens Henrik Tangen er regissør for forestilli­ngen.
PÅL CHRISTENSE­N Rudi Bjørknes Gundersen, i midten, har med seg gode venner på showet «Rudi å di». Anders Brunvaer Hauge, til venstre, er en av to musikere på scenen, mens Henrik Tangen er regissør for forestilli­ngen.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Rudi Bjørknes Gundersen har vaert en del av Stavangers underholdn­ingsliv i over 20 år. Snart tar han steget helt fram på scenen.
PÅL CHRISTENSE­N Rudi Bjørknes Gundersen har vaert en del av Stavangers underholdn­ingsliv i over 20 år. Snart tar han steget helt fram på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway