Stavanger Aftenblad

Solgt for 27 millioner

FOTBALL: For 12 måneder siden kom Daniel Karlsbakk (19) gratis fra Bryne til Viking. Nå er han solgt til nederlands­ke Heerenveen for 27 millioner kroner.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Vikings nye overgangsr­ekord:

– Dette er en kjempeavta­le for både Viking og spilleren, sier sportssjef Erik Nevland til Aftenblade­t.

Det som så ut til å bli en rolig avslutning på det internasjo­nale overgangsm­arkedet som stenger natt til 1. februar, altså hvor Viking kan selge spillere til utlandet, endret seg plutselig gjennom mandagen.

Først avslo Viking et bud på 13–15 millioner kroner fra Heerenveen på Daniel Karlsbakk mandag morgen.

Men samme kveld kom den nederlands­ke klubben tilbake med et nytt og forbedret bud – så mye bedre at det ble full aktivitet i Jåttåvågen ut i de små timer.

Ikke lenge før midnatt mandag ble Viking og Heerenveen enige om pris og detaljene for en overgang.

Allerede grytidlig tirsdag morgen satte Karlsbakk seg på et fly til Nederland for å gjennomgå den medisinske testen og fullføre overgangen før midnatt.

Får 27 millioner nå

Etter det Aftenblade­t kjenner til, forhandlet sportssjef Erik Nevland fram en avtale som gjør at Heerenveen betaler 27 millioner kroner nå for Viking-spissen.

Avtalen kan gi Viking ytterliger­e 5 millioner kroner ved mileseg paeler som skal vaere innen rekkevidde. I tillegg har Viking sikret seg prosenter av et eventuelt videresalg.

Heerenveen har penger i banken etter å ha solgt den svenske spissen Amin Sarr til franske Lyon for rundt 130 millioner kroner. Tirsdag jobbet også klubben som ligger på 8. plass i den nederlands­ke toppdivisj­onen for å lande den offensive Vålerengas­pilleren Osame Sahraoui.

Viking har solgt flere spillere i sjiktet 15–20 millioner de siste årene, men aldri høyere. Det betyr at Daniel Karlsbakk knuser alle tidligere overgangss­ummer i Viking.

Karlsbakk startet i 11 seriekampe­r og kom inn i 10 andre forrige sesong. Totalt scoret han to seriemål. Han startet også i fem av kvalifiser­ingskampen­e i Europa.

19-åringen kom gratis fra Bryne til Viking foran 2022-sesongen. Bryne har krav på noen prosenter i solidarite­tsmidler av overgangen – trolig ender jaerklubbe­ns beløp på i underkant av 1 million kroner.

– Vi er aktive i markedet

For Vikings del betyr salget av Karlsbakk og utlånet av Mai Traore til belgiske Leuven at klubben står tilbake med nykommeren Nick D’Agostino og Kevin Kabran som rene angripere.

Viking kan handle spillere inn til klubben ut mars måned.

– Hva tenker dere med forsterkni­nger til Vikings angrep nå, Erik Nevland?

– Vi ser alltid etter muligheter, men føler vi har en god tropp og har allerede hentet en ny spiss i Nick D’Agostino.

– Men dere har jo sendt bort tre spisser det siste halvåret og bare hentet en ny?

– Vi ser hvordan ting utvikler og er aktive i markedet, svarer Nevland.

Yazbek snart klar

Viking kan ikke hente utlånte Mai Traore hjem før tidligst i sommer når neste overgangsv­indu åpner. Et annet poeng er at Vikings kvote på utenlandsk­e spillere (9) blir full når midtbanesp­illeren Patrick Yazbek fra Australia ventelig signerer om kort tid.

– Det går rette veien med Yazbek, men det er lite trolig at han rekker å slutte seg til troppen som drar til Portugal i dag, påpeker Erik Nevland.

Det betyr at Viking må se i det norske markedet dersom de skal hente ytterliger­e forsterkni­nger. Samtidig har klubben spennende juniorer i egne rekker i form av Jesper Fiksdal og Edvin Austbø.

Vikings kvote på utenlandsk­e spillere (9) blir full når midtbanesp­illeren Patrick Yazbek fra Australia ventelig signerer om kort tid.

 ?? PRIVAT ?? Her skriver Daniel Karlsbakk under på kontrakten med nederlands­ke Heerenveen.
PRIVAT Her skriver Daniel Karlsbakk under på kontrakten med nederlands­ke Heerenveen.
 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Daniel Karlsbakk har bare vaert i Viking i en sesong, men ble tirsdag solgt til nederlands­ke Heerenveen for rekordsumm­en 27 millioner kroner.
CARINA JOHANSEN / NTB Daniel Karlsbakk har bare vaert i Viking i en sesong, men ble tirsdag solgt til nederlands­ke Heerenveen for rekordsumm­en 27 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway