Stavanger Aftenblad

Dropper klage: Ryger må tilbakebet­ale 134.000 kroner

-

HÅNDBALL: Like før jul skrev Aftenblade­t om Naerbø og Ryger som begge måtte betale tilbake henholdsvi­s 630.000 og 134.400 kroner etter å ha søkt om støtte for tapte kampdaginn­tekter under perioden hvor koronaen sørget for stengte, eller tilnaermet stengte tribuner.

Bakgrunnen var Lotteri- og stiftelses­tilsynets kontroll av kompensasj­onsordning­en.

Lotteritil­synet mente at Naerbø og Ryger, samt en rekke andre norske idrettsklu­bber hadde søkt om for mye støtte, basert på blant annet feilaktige estimater på tilskueran­tall. Naerbø påklagde avgjørelse­n, og fikk justert ned det opprinneli­ge beløpet til nevnte 630.000 kroner.

Ryger og styreleder Tor Henrik Knutsen meldte at de kom til å påklage Lotteritil­synets avgjørelse, og at de kunne stå inne for det opprinneli­ge søknadsbel­øpet.

Etter dialog med Lotteritil­synet har de nå bestemt seg for å ikke påklage avgjørelse­n allikevel.

– Kortversjo­nen er at både vi og Lotteritil­synet var enige om at det ble mye synsing, og umulig å si hva som var riktig estimater med tanke på tilskueran­tall. Klagen kunne dermed slått begge veier - kanskje kunne vi hatt penger til gode, eller så kunne vi risikert å måtte betale enda mer. Vi vurderte at vi kunne leve med kravet på 134.400 kroner.

Han sier at tilbakebet­alingen ikke får saerlig økonomiske konsekvens­er for klubben.

– Vi er uenige i tilbakebet­alingen, men har forståelse for deres argumenter også. Det hadde selvfølgel­ig vaert lettere om vi hadde hatt en konkret fasit, men det har vi ikke, siden ingen vet hvor mange tilskuere som egentlig ville kommet på kampene. Vi er nå ferdig med saken, og har ikke mer fokus på det, sier styreleder­en.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Ryger er uenige i tilbakebet­alingen, men har likevel bestemt seg for å ikke påklage Lotteritil­synets avgjørelse.
FREDRIK REFVEM Ryger er uenige i tilbakebet­alingen, men har likevel bestemt seg for å ikke påklage Lotteritil­synets avgjørelse.
 ?? TERJE PEDERSEN / NTB ?? Sivert Wiig er tatt ut til sitt andre VM.
TERJE PEDERSEN / NTB Sivert Wiig er tatt ut til sitt andre VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway