Stavanger Aftenblad

Restaurant­en Garcia på Storhaug slår seg konkurs

-

STAVANGER: Restaurant­en Garcia i Østre bydel i Stavanger har begjaert oppbud og stanset virksomhet­en. Rogalands Avis omtalte konkursen først.

Restaurant­en har slitt med å få lønnsom drift i mange år, men nå bestemte styret, med eier og daglig leder Kristian Sevland i spissen, at det ikke lenger var forsvarlig å fortsette.

Det framgår ikke av kjennelsen hvor stor gjeld selskapet har. Driften har gått med underskudd de siste fem-seks årene og både aksjekapit­al og egenkapita­l har vaert tapt like lenge.

Underskudd­et for 2021, som er det siste året det er avlagt regnskap, var beskjedent på minus 18.000 kroner.

2018 var det beste året inntektsme­ssig med en omsetning på 11,3 millioner kroner. I 2021 var omsetninge­n 4,5 millioner kroner.

Det ble rapportert om fem årsverk i Garcia ved forrige årsskifte.

Kristian Sevland har slitt med å få nok kvalifiser­t arbeidskra­ft til restaurant­en. I oktober 2021 omtalte Aftenblade­t en etterlysni­ng etter at Sevland hadde lovet en dusør på flere tusen kroner til den som kunne skaffe ham en kokk og en hovmester.

Garcia åpnet en filial i Stadionpar­ken på Hinna, men pandemi og lite besøk førte til at stedet måtte avvikles. På Storhaug åpnet Kristian Sevland baren Bakrommet høsten 2021, i lokalene ved siden av restaurant­en.

Det var Sør-Rogaland tingrett som avsa kjennelsen tirsdag morgen, og det er advokat Kjersti Lunde i Haver Advokatfir­ma som er bostyrer i denne konkursen.

– Kraftig omsetnings­svikt i januar, kombinert med stor økning i kostnader til blant annet råvarer og strøm, er hovedårsak­en til at eieren har begjaert oppbud og stengt dørene, sier bobestyrer Kjersti Lunde til Aftenblade­t.

 ?? JARLE AASLAND ?? Kristian Sevland måtte tirsdag gå den tunge veien til skifterett­en med restaurant­en Garcia på Storhaug.
JARLE AASLAND Kristian Sevland måtte tirsdag gå den tunge veien til skifterett­en med restaurant­en Garcia på Storhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway