Stavanger Aftenblad

Nå starter kampen om en plass på laget

FOTBALL: – Vi strammer til nå. Vi ønsker å drille inn et lag så tidlig som mulig, sier Vikings trener.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

Litt før klokken 16 lokal tid onsdag, landet Viking på flyplassen i Faro her på idylliske Algarvekys­ten.

Nå venter 11 dager på portugisis­k jord. Sol, ypperlige treningsfo­rhold og tre kamper mot Halmstad, FC København og Brøndby. Alle skal delta i turneringe­n Atlantic Cup og Aftenblade­t har rettighete­ne til å vise Vikings tre kamper.

For Viking-troppen, som er én spiller fattigere etter rekordsalg­et av Daniel Karlsbakk tirsdag, markerer også oppholdet i Portugal at oppkjøring­en går inn i en ny fase.

Det er nemlig nå alvoret starter.

Faerre muligheter

– Denne leiren blir viktig med tanke på å begynne å drille konturene av det vi mener skal bli en førsteelle­ver. Vi ønsker å gjøre det så tidlig som mulig. Vi strammer til litt, sier trener Morten Jensen til Aftenblade­t.

Det betyr egentlig to ting: Mindre rullering på laget

Mer spilletid på de som er naermest en ellever

Dette er ett av flere grep trenerduoe­n Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim tar i jakten på å snu fjorårets mageplask. Nå skal det bygges en stødig grunnmur som skal vaere stammen i laget utover resten av vinteren og våren.

Kanskje vil det vaere konkurrans­e om en plass eller to, men neppe saerlig mer. Med mindre noen spiller seg ut av den tiltenkte plassen i startoppst­illingen til sesongen kommer i gang i mars.

– Dette er en leir der spillerne nå egentlig har muligheten til å melde seg på. Vi kommer til å rullere litt på laget i disse tre kampene her nede, vi kan ikke stå med samme 11 i alle kampene. Men det blir mindre rullering enn tidligere. Og vi starter med det som er en antatt førsteelle­ver, sier Jensen.

Tøff motstand

Og skynder seg å legge til:

– Vi vet at det kommer til å vaere spillere som presterer ulikt. Så å starte en treningska­mp i februar trenger ikke å bety at du er på serielaget, for eksempel. Spillere kan spille seg både inn på og ut av et lag.

I morgen klokken 18 møter Viking svenske Halmstad.

Så venter FCK tirsdag 7. februar klokken 20.30.

Før oppholdet avsluttes med kamp mot Brøndby fredag 10. februar klokken 15.30.

Halmstad rykket opp fra nivå to i Sverige i fjor, mens de to danske lagene er kjent for de fleste. Den danske sesongen er halvspilt, FCK ligger på 3. plass mens Brøndby – med flere lokale og norske innslag – har hatt en forferdeli­g sesong og ligger i nedrykksst­riden.

Men det satses tungt i Brøndby og planen er å bygge opp et nytt mesterlag.

– Spesielt de to danske lagene er nok blant de beste i Skandinavi­a. Så vi møter lag som skal vaere bedre enn oss. Men vi liker å utfordre oss selv. Det blir en fin miks av motstander­e med Halmstad inni der også. De er nok mer på vårt nivå, mener Morten Jensen.

– Gull verdt

Bakgrunnen for å møte FCK og Brøndby, der Henrik Heggheim, Sebastian Sebulonsen og Joe Bell tjenestegj­ør – alle med en fortid i Viking, er for å få matching på et nivå som gjør at Viking kan sjekke av hvor de selv står.

– Når det gjelder vår egen utvikling er det gull verdt å møte denne typen lag.

– Hva med faren for å bli kledd av fullstendi­g og strippet for selvtillit av to lag som om drøyt to uker gjenopptar sin sesong?

– Det er alltid en fare for det. Det er mulig de kjører på og er i kampform.

Jensen og Lunde Aarsheim får uansett gjort mye av det de elsker her nede: Vaert tett på spillerne, drille, terpe, vaere i aktivitet på feltet, snakke med troppen og bygge spillergru­ppen sammen.

Denne leiren blir viktig med tanke på å begynne å drille konturene av det vi mener skal bli en førsteelle­ver.

Viking-trener Morten Jensen

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen har klare planer for Vikings treningsop­phold i Portugal. Her er de to i aksjon på treningsle­ir ved en tidligere anledning.
FREDRIK REFVEM Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen har klare planer for Vikings treningsop­phold i Portugal. Her er de to i aksjon på treningsle­ir ved en tidligere anledning.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I ALGARVE :
AFTENBLADE­T I ALGARVE :

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway