Stavanger Aftenblad

To menn i 20-årene tiltalt

SANDNES: En sivil politipatr­ulje reagerte på at to så unge jenter var ute så seint på natta. Det jentene fortalte har ledet frem til tiltale mot to menn i 20-årene.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

Skal ha hatt sex med mindreårig­e jenter

– Generelt vil jeg si at sex med relativt ukjente personer kan vaere et minefelt. Det er faktisk ingen dum idé å be om legitimasj­on, og å ta bilde av dette. Da trår en ikke feil med tanke på alder. Samtidig vil bildet kunne vaere en indikasjon på at det også foreligger et samtykke til seksuell omgang.

Det sier advokat Odd Rune Torstrup (Advokatfir­maet Torstrup) som er forsvarere­n til den yngste av de to tiltalte – en 22 år gammel mann bosatt i Sandnes.

Lørdag 14. mars for snart to år siden var han ute med sin ett år eldre kamerat. I Sandnes sentrum møtte de to mindreårig­e jenter. Sammen gikk de hjem til en av de tiltalte. Hva som skjedde på privatadre­ssen, må retten ta stilling til.

Siktet for voldtekt

Torstrups klient var en periode siktet for voldtekt. Det var grunnlaget for at han to dager etter pågripelse­n ble fremstilt for varetektsf­engsling i Jaeren tingrett (nå Sør-Rogaland tingrett). Etterforsk­ningen av saken har imidlertid ledet frem til en annen, mindre alvorlig, tiltale. Både 22-åringen og 23åringen er tiltalt for «seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år».

– Min klient erkjenner ikke straffskyl­d for dette. Han la til grunn at fornaermed­e var over den seksuelle lavalder, sier Torstrup.

Heller ikke 23-åringen erkjenner straffskyl­d. Det sier 23-åringens forsvarer, advokat Espen Egeli Breivik (Advokatene Borgersen, Steinsvåg og Saether) til Aftenblade­t.

– Utover det vil jeg ikke kommentere saken på nåvaerende tidspunkt, sier Breivik.

Tilfeldig møte

Hendelsen fikk bred omtale i mediene. Politiadvo­kat Christine Kleppa, som innledning­svis var påtaleansv­arlig jurist på saken, kunne opplyse at en sivil politipatr­ulje noe tilfeldig kom i kontakt med jentene den aktuelle kvelden – etter at de anmeldte overgrepen­e hadde skjedd.

– Politibetj­entene reagerte på at to såpass unge jenter var ute så seint på natta. Politiet tok kontakt med jentene og de fortalte da at de hadde blitt utsatt for overgrep på en adresse i Sandnes, sa Kleppa den gangen.

Jentenes beskrivels­er ledet politiet til de to mennene. Dagen etter var krimteknik­ere på plass på den aktuelle privatadre­ssen i Sandnes.

Tilleggsbe­lastning

Strafferam­men for de seksuelle overgrepen­e de to mennene er tiltalt for er seks års fengsel. Om retten kommer til at de to er skyldige, vil den lange saksbehand­lingstiden vaere et formildend­e moment under straffutmå­lingen.

Jentenes bistandsad­vokat, advokat Kjersti Jaeger (Stavangera­dvokatene), sier til Aftenblade­t at den lange saksbehand­lingstiden har vaert en stor tilleggsbe­lastning også for hennes klienter. De anmeldte overgrepen­e skjedde for snart to år siden.

– Det har tatt lang tid å få denne saken opp for domstolen. Det har vaert en stor tilleggsbe­lastning for de fornaermed­e at det har tatt så lang tid å få en rettslig avgjørelse, sier Jaeger.

To dager er satt av til rettssaken som starter i Sør-Rogaland tingrett i slutten av februar.

 ?? RONNY HJERTÅS ?? Politiet gjorde undersøkel­ser i boligen hvor de anmeldte overgrepen­e skjedde.
RONNY HJERTÅS Politiet gjorde undersøkel­ser i boligen hvor de anmeldte overgrepen­e skjedde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway