Stavanger Aftenblad

Han blir ny sjef i Sandnes Ulf

FOTBALL: Sandnes Ulf fant sin nye daglige leder i egne rekker. Øystein Elvestad (38) har fått jobben.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Han tiltrer og overtar etter Tom Rune Espedal 1. mars.

– Vi satt igjen med to kandidater som var veldig gode. Valget vårt falt på Øystein Elvestad. Vi ønsket en person med kommersiel­le egenskaper som har vist resultater. Det har Øystein, forklarer styreleder Terje Hopen overfor Aftenblade­t.

Øystein Elvestad har vaert tilknyttet Sandnes Ulf i forskjelli­ge roller siden 2004. Han har spilt for klubben, vaert vaktmester, speaker og de siste årene som kommersiel­l leder.

Han ble tidlig nevnt som en kandidat til å overta når Tom Rune Espedal nå gir seg daglig leder etter 13 år i stillingen, men uttrykte tidlig i ansettelse­sprosessen at han ikke var klar for jobben.

Interne opprykk

Han endret mening i slutten av desember – og har nå altså fått jobben.

– Han var lunken fra starten av, ja. Men han ble en kandidat etter å ha snudd og deretter meldt sin interesse, sier Hopen og legger til at de har hatt en grundig ansettelse­sprosess og gjort flere tester av kandidaten­e underveis.

Dermed fortsetter Sandnes Ulf tradisjone­n med å rekruttere daglig leder fra egne rekker. Tidligere har både Rune Bertelsen og Tom Rune Espedal hatt interne opprykk i 1. divisjonsk­lubben.

– Elvestads viktigeste jobb blir å skape et stort og godt engasjemen­t rundt Sandnes Ulf. Det skal skapes aktivitete­r slik at vi har flere bein å stå på

– og slik at folket i byen er stolte av klubben sin, påpeker Hopen.

Øystein Elvestad har også vaert A-lagstrener i Lura og Sola.

Tanken fikk modne

– Jeg hadde en prat med styreleder Hopen tidlig, og det stemmer at jeg var lunken da og egentlig la tanken fra meg. Etter at det fikk modnet litt, tenkte jeg «fanken heller». Jeg elsker utfordring­er og har et sterkt ønske om å løfte denne klubben i rollen som daglig leder, forklarer Lura-mannen Øystein Elvestad overfor Aftenblade­t.

– Hvilke egenskaper har du som passer med tanke på det Sandnes Ulf trenger?

– Jeg er en person som alltid går foran og viser vei. Jeg jobber knallhardt og vil forhåpentl­ig vise hvor listen skal ligge. Samtidig er det blitt gjort en kjempejobb i klubben. Ting fungerer. Vi har en bra utviklings­gruppe, Bjarne Berntsen jobber godt og riktig med A-laget og vi har en kommersiel­l avdeling som fungerer, svarer Elvestad.

– Samtidig har Sandnes Ulf hatt sine økonomiske utfordring­er og sportslig omtrent stått på stedet hvil etter nedrykket fra eliteserie­n i 2014, så noen utfordring­er ligger vel der?

– Ja, helt klart. Økonomien rundt arenaselsk­apet er ok nå. Sportslig hyller jeg den retningen vi har tatt de siste årene under Bjarne Berntsen. Unge, lokale og sultne spillere er veien for oss. Målet er fortsatt å bli en klubb som kjemper i toppen av norsk fotball. Retningen som er pekt for å komme dit er helt riktig, svarer den nye daglige lederen som tiltrer stillingen 1. mars.

Foreløpig blir ikke Elvestad ersattet i Sandnes Ulfs kommersiel­le avdeling, men han skal ha en hånd rundt det også i fortsettel­sen.

 ?? SANDNES ULF ?? Øystein Elvestad er kommersiel­l leder i Sandnes Ulf. Nå overtar han som sjef.
SANDNES ULF Øystein Elvestad er kommersiel­l leder i Sandnes Ulf. Nå overtar han som sjef.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway