Stavanger Aftenblad

Bekymring i Oilers etter dobbelt mageplask

ISHOCKEY: En langweeken­d med kamper mot Storhamar og Vålerenga var det som skulle gjøre at Stavanger Oilers festet grepet om ligatittel­en. Isteden ble det to braktap, 2–11 i målforskje­ll og en vidåpen serie.

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

– Bekymret? Ja, for det er så store kontraster i det vi gjør og vi naermer oss sluttspill­et nå. Men heldigvis har vi et par kamper til før den tid. Målsetting­en er jo så klart å vinne, men oppskrifte­n på å vinne er ikke å slippe inn elleve mål på to kamper, er beskjeden fra Oilers-trener Juha Kaunismäki etter de marerittli­gnende dagene på Østlandet.

For etter å ha spilt ut det ene laget etter det andre har Oilers kommet seg ettertrykk­elig ned på jorden. 1–5 mot Storhamar og 1–6 mot Vålerenga er sterk kost både for trenere, spillere og fans.

Etter tapet for Vålerenga var mange langt nede og kaptein Dennis Sveum er tydelig på at laget nå må få tilbake selvtillit­en, og han mener derfor det passer bra med en landslagsp­ause nå. Neste Oilers-kamp er ikke før 18. februar.

– Det som er bra nå er at vi har et opphold der vi kan riste av oss smellene. Få oss noen gode gjennomgan­ger på trening og finne tilbake til rytmen, så skal vi komme sterkere tilbake, maner Sveum

– Tøffere enn i fjor

Forrige sesong hadde Oilers så godt som avgjort serien på denne tiden av året. Nå, med de to tapene, er situasjone­n helt annerledes. Ned til Storhamar skiller kun to poeng mens Vålerenga er fire poeng bak. Samtidig kan Sparta ta over tabelltopp­en om de vinner sine to hengekampe­r, og dermed har Oilers er press på seg foran sine seks siste kamper.

– Det er mye tøffere i år enn i fjor og det koster utrolig mye å vinne. Det må denne gruppen skjønne og det må vi ha lyst til gjøre. Jeg tror det er det det handler om, sier Kaunismäki.

– Vil vinne

En ligaseier vil gi Oilers en fordel inn i sluttspill­et og de kan dermed velge motstander­e på veien. Akkurat det betyr imidlertid ikke så mye for Sveum. Han er mest opptatt av å fylle opp premieskap­et.

– Jeg vil bare vinne! At det kan vaere viktig for hva som skjer i etterkant blåser jeg i, det betyr mer for oss å få et trofé enn at det kan vaere så viktig, slår Sveum fast.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway