Stavanger Aftenblad

Landu-Landu herjet da Bryne satte Sandnes Ulf på plass

FOTBALL: Christian Landu-Landu rakk bare 12 minutter på banen, men det var mer enn nok til å sette Bryne på sporet til etterlengt­et og fullt fortjent seier 3–0 mot Sandnes Ulf på Bryne stadions kunstgress lørdag middag.

- Egil Ø Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren tok kommandoen fra første spark på ballen, inspirerte medspiller­ne i Bryne til å vaere først i alt og best i alt.

– Herlig å ta første stikk, utbryter Robert Undheim overfor Aftenblade­t etter at han har vaert med fire tap i rekkefølge for de lyseblå.

Sandnes Ulf som skulle vaere ekstra skjerpet etter overhaling­en laget fikk av Viking forrige helg, ville vaere på fra første stund. Det skjedde aldri, for allerede da Christian LanduLandu måtte forlate banen med en kraftig lårhøne før kvarteret var spilt, ledet jaerlaget 2–0.

Irritert Berntsen

Til trenere Bjarne Berntsen store frustrasjo­n og irritasjon.

– En fryktelig åpning av oss. Den ødela hele kampen, fastslår Berntsen overfor Aftenblade­t.

– Ikke et mål for lite, fastslår en naturligvi­s langt mer blid Bryne-trener, Kevin Knappen.

Han vet det er tidlig, men kjenner det godt at treningsar­beidet allerede baerer frukter.

– Landu-Landu var fantastisk, satte oss i gang, samspillet satt, flere av de nye viste at vi nå har veldig mange gode fotballspi­llere, tilføyer Knappen, deriblant nykommeren fra Faerøyene, Noah Mneney, som kom inn for Landu-Landu, og ikke minst Jens Husebø, den tidligere vikingen hadde en stor kamp som midtstoppe­r.

– Vi fungerte utmerket i 3–5–2 og like godt i 4–4–2 da vi la om etter at Sandnes Ulf hadde hatt et visst initiativ, forklarer Kevin Knappen.

Ingen nye på gang

Sandnes Ulf-treneren har på sin side sett at to av de fremtreden­de spillerne fra forrige sesong, Jostein Ekeland og Torbjørn Heggem, er borte sammen med blant andre Sander Ringberg. Det gir utfordring­er.

Men det var ikke der skoen trykket denne gangen.

– Etter forrige helgs kamp mot Viking var vi enige om å skjerpe forsvarssp­illet, vi skulle vaere på fra første sekund, så skjedde akkurat det motsatte. Vi fikk et unødig balltap som ga mål, og vi klarte ikke forsvare oss ved en enkel dødball. Det går ikke an. Her er flere som må spørre seg hva de holdt på med, sier Berntsen som ikke lover nye spillere i naer framtid.

I motvind tok Bryne kommandoen. Treningsop­pgjøret mellom lokalrival­ene var bare fire minutter gammelt da Robert Undheim dundret ballen i mål fra kort holdt.

Ypperlig forspill

For øvrig etter ypperlig forspill av Bryne der Undheims spissmakke­r Arne Gunnes sto for den forløsende pasningen.

Fire minutter senere kom Undheim med en av sine spesialer, langt innkast, Sandnes Ulf maktet ikke klarere, og nykommeren fra Hødd, Eirik Saunes, fikk en enkel oppgave mot keeper Sander Lønning. 2–0, godt for Bryne, men hva med de lyseblå.

Om det var Landu-Landus avgang som gjorde utslaget er vanskelig å si, men faktum er i alle fall at de lyseblå kom langt bedre med i siste del av omgangen. Det skulle nesten bare mangle med etablerte Fredrik Torsteinbø, Horenus Tadesse og unge Endre Osenbroch på midten, sistnevnte klart bedre enn de to mer rutinerte.

Sandnes Ulf presterte dog ikke mer enn at Bryne kontroller­te defensivt, tre cornere var alt for de lyseblå, knapt en eneste sjanse, ikke såpass at Brynes nye, svenske keeper, Anton Cajtoft, fikk anledning til å vise seg frem. Bryne stakk to, tre ganger med kjappe kontringer og kunne øket ledelsen.

Undheim: – Vi er godt i gang

De siste 45 minuttene bar mest preg av mange bytter og delvis stillingsk­rig, men også i denne omgangen var det Bryne som skapte mest. Innbytter Tobias Guddal vant en duell i feltet, headet nydelig til Elias Ivedsal Årsvoll, dermed fortjent 3–0 til Bryne. Like før hadde Sigurd Grønli sendt en suser i tverrligge­ren.

Etter forrige helgs kamp mot Viking var vi enige om å skjerpe forsvarssp­illet, vi skulle vaere på fra første sekund, så skjedde akkurat det motsatte.

Bjarne Berntsen, trener Sandnes Ulf

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway