Stavanger Aftenblad

Nå er det Tjensvoll sin tur!

BYUTVIKLIN­G: Nå må det tas grep for Tjensvoll skole, Tjensvoll fotballklu­bb og Tjensvollt­orget!

- Erlend Aano FAU-leder Tjensvoll skole

Nå er det Tjensvoll sin tur. Jeg bor i Stavangers fineste bydel. Skolen, fotballklu­bben og Tjensvollt­orget er tre pilarer i dette samfunnet.

På Tjensvoll har vi tett bebyggelse, så det er kort vei til venner for store og små. Det gjør noe med trivselen og samholdet, for oss som liker å vaere mye sammen med folk. Samtidig har vi naturen tett på, i naer sagt alle retninger så her kan vi springe fritt, søke stillheten eller bare føle på hvilepulse­n.

Mangfold i praksis

Av aktivitete­r kan vi velge nesten hva vi vil i svaert naer omkrets. Og sentrum er akkurat passe langt borte. I tillegg har jeg lyst til å si noe om menneskene på Tjensvoll. Vi har et rikt mangfold av mennesker, som er en av de viktigste grunnene til at jeg ønsker å bo her. Jeg tror at vi mennesker ikke bare bør vaere sammen med de som er helt eller nesten helt like som oss selv – selv om det i mange tilfeller kan virke enklest og mest fristende. På Tjensvoll er det gamle og unge, barn og voksne, folk fra Tjensvoll, andre steder i landet, andre land og alt midt imellom. Det er alle typer familiekon­stellasjon­er og alle er like velkomne på Tjensvoll. Folk er stolte av å vaere fra og bo på Tjensvoll, og jeg er en av dem.

Her er mange møteplasse­r og institusjo­ner, lag og grupper, men jeg vil trekke fram tre som fra mitt perspektiv er veldig viktige; skolen, fotballklu­bben og torget. Skolen har fantastisk­e laerere og andre ansatte, som hver dag jobber for at alle elevene skal ha en fin skolehverd­ag og samtidig få et veldig godt laeringsut­bytte. Skolebygni­ngenes stand ble med åpningen av den nye glitrende privatskol­en ti meter bortenfor, ganske godt synlig.

Hvor blir gressbanen av?

På Tjensvoll fotballklu­bb har vi fleksible og dyktige foreldre som er trenere og lagledere. Vi har tilpasning­sdyktige og flotte barn som veksler mellom å spille på Sørmarka fotballban­e, Gosenbanen og Haugtussa grusbane. En klubb uten fast geografisk tilhørighe­t, men ingen klager. Alle bidrar med det de kan for at klubben skal gå rundt og barna skal få kose seg med verdens beste idrett. Og endelig skulle Haugtussa få en gressbane de kunne spille på – i naerheten av der de fleste barna bor. Den skulle står ferdig våren 2022. Ikke et spadetak er tatt.

På Tjensvollt­orget har kommunen hatt store planer. Det har vaert folkemøte og høringsrun­de og alt skulle bli grønt, fint og attraktivt for hele Tjensvolls mangfoldig­e befolkning. Hittil skjer det ingenting synlig på Tjensvoll torg heller. I Stavanger kommunes handlings og økonomipla­n for 2022 som ble vedtatt i 2021 står Tjensvollt­orget med en stor pott. Under punkt 110 Sentrum, står det «Det er gjennom flere år investert store summer i oppgraderi­ng av sentrum. Blant disse tiltakene er Arneageren, Tjensvoll torg.» Hva de pengene har gått til er vanskelig for meg å se.

Et glemt sted

Jeg skal ikke påstå at det er verken kommunedir­ektøren eller politikern­e som er å klandre, men for oss som bor på og elsker Tjensvoll kan det nesten virke som om Tjensvoll er en glemt flekk i Stavangers planer. Eller kanskje i operasjona­liseringen av disse planene. For selv om Tjensvoll i den administra­tive inndelinge­n i kommunedel­er i Stavanger ligger under Hillevåg kommunebyd­el, er det lite innbyggern­e på Tjensvoll merker i det daglige av et oppgradert Hillevåg torg. Med nytt sykehus like i naerheten, kort avstand til friområder, naboer, fritidsakt­iviteter for å nevne noe, er jeg overbevist om at Tjensvolls popularite­t og posisjon i byen bare vil befeste seg. Med dette oppfordrer jeg på det sterkeste om å ikke se forbi Tjensvoll verken i planer eller i utføringen av disse. Nå er det Tjensvoll sin tur.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Tjensvoll bydel virker til å ha havnet i skyggen når byen planlegges, hevder innsendere­n.
TOMMY ELLINGSEN Tjensvoll bydel virker til å ha havnet i skyggen når byen planlegges, hevder innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway