Stavanger Aftenblad

– Vil skape en bedre ramme

FOTBALL: Klubbens daglig leder ønsker seg byggestart allerede i år, men trenger mer penger.

- Thommas Husevik thommas.husevik@aftenblade­t.no

Staal Jørpeland med millionpro­sjekt:

– Søknaden til kommunen er sendt og vi håper saken kommer opp i kommunesty­remøtet allerede i mars, sier daglig leder i Staal Jørpeland, Rune Harestad til Aftenblade­t.

Han snakker om millionpro­sjektet klubben nå ønsker å komme i gang med på Jørpeland stadion.

Planene innebaerer realiserin­g av et tak over sittetribu­nen, oppføring av et 240 kvadratmet­er stort servicebyg­g tilhørende anlegget, og en utvidelse av tribunen, slik også Strandbuen har omtalt.

– Vi tror ganske sikkert dette vil føre til at det kommer flere folk i snitt på kampene, både på ungdomsniv­å, men også på seniornivå, og i hvert fall i dårlig vaer, sier Harestad.

Og legger til:

– Det vil også skape en bedre ramme rundt kampene og et bedre miljø på anlegget.

Søker om millionbel­øp

Tribunepro­sjektet er estimert til å ha en totalkostn­ad på rundt 7,8 millioner kroner, en pris som gjør at idrettslag­et ser til både kommunen, men også sponsorer for å finansiere utbygginge­n.

I en søknad til Strand kommune ber idrettslag­et om et bidrag på to millioner kroner, samt forskutter­ing av spillemidl­er.

Klubben øyner samtidig et håp om å få ned prisen på prosjektet:

– Vi håper å kunne forhandle litt med ulike leverandør­er, så får vi se hva totalbeløp­et ender opp på. Får vi ikke flere sponsorer på banen blir det til at vi må ta opp lån og håpe at det blir på så lite som mulig, sier Harestad.

Videre opplyser han at klubben også vurderer å selge arenanavne­t.

– Status i dag er at vi har en del av finansieri­ngen på plass, men ikke alt. Vi bidro med ganske mye i egenkapita­l da friidretts­anlegget ble oppgradert og kunstgress­banen ble lagt på den gamle gressbanen, og vil gjøre det samme nå – med kommunen på laget – og håper at de er interesser­te i å vaere med på et samarbeids­prosjekt, sier Harestad.

Må hente vann fra klubbhuset

– Hva er årsaken til at dere ønsker denne utbygginge­n?

– Det er i dag to brakker ved tribunen, en som rommer kiosk og speakerrom, og en annen som vi bruker til mediene, ettersom vi ikke har andre fasilitete­r, sier Harestad.

Han viser videre til søknadsbre­vet som er sendt kommunen, hvor idrettslag­et blant annet beskriver en rekke oppgraderi­nger som er gjort på anlegget de siste årene, til en totalpris på 18 millioner kroner, og legger til:

– Anlegget er likevel ikke komplett før vi kan tilby publikum og deltagere en skikkelig tribune med servicebyg­g og tak over sittetribu­nen.

Søknaden omtaler videre problemati­kken knyttet til at det ikke er noe innlagt vann på dagens tribuneanl­egg, ei heller at det er universelt utformet:

– I dag er det sånn at når vi driver kiosk så må vi baere vann og pølser opp fra klubbhuset som ligger noen hundre meter unna, og toaletter er det heller ikke ved tribunen, sier han.

– Og så er det også et stort poeng at vi vil gjøre anlegget universelt utformet, slik at også de som bruker eksempelvi­s rullestol, kan ta det i bruk, avslutter han.

 ?? ARKIPARTNE­R ?? Slik ønsker Staal at det skal bli.
ARKIPARTNE­R Slik ønsker Staal at det skal bli.
 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Slik ser Jørpeland stadion ut i dag. Her fra lokaloppgj­øret mellom Staal Jørpeland 2 og Midtbygden­s i fjor.
KRISTIAN JACOBSEN Slik ser Jørpeland stadion ut i dag. Her fra lokaloppgj­øret mellom Staal Jørpeland 2 og Midtbygden­s i fjor.
 ?? TOR INGE JØSSANG ?? Daglig leder i Staal Jørpeland, Rune Harestad, sier tribuneutb­yggingen vil kunne skape et enda bedre sosialt miljø rundt kampene til Staal Jørpeland, og flere folk på tribunene når det regner.
TOR INGE JØSSANG Daglig leder i Staal Jørpeland, Rune Harestad, sier tribuneutb­yggingen vil kunne skape et enda bedre sosialt miljø rundt kampene til Staal Jørpeland, og flere folk på tribunene når det regner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway