Stavanger Aftenblad

Kjørte inn i biler og knuste ruter med jernstang på Rosenberg

-

BUØY: Klokken 02.15 natt til onsdag fikk politiet melding om en bil som kjørte inn i to andre biler på Rosenberg verft i Stavanger. I den ene bilen satt det en person, men han skal ikke ha fått noen skader i sammenstøt­et opplyser operasjons­leder Roger Litlatun i politiet.

Like etter kom det flere meldinger om en mann som gikk rundt med en jernstang og knuste flere vindusrute­r inne på området. Han skal ikke ha truet andre folk, men noen har likevel opplevd hendelsen som truende, forteller Litlatun. Det er skader på to biler og en del vinduer etter hendelsen, ifølge operasjons­lederen.

Politiet rykket ut med flere patruljer. Da de kom til stedet, kjørte mannen av gårde. Politiet fikk imidlertid raskt stoppet bilen, og mannen ble pågrepet.

– Mannen var aggressiv og satte seg til motverge da politiet kom, og vi måtte derfor bruke makt under pågripelse­n, sier Litlatun. Mannen, som er i midten av 40-årene, framsto ifølge politiet som åpenbart beruset og ble tatt med til legevakt for blodprøve. Han er anmeldt for flere forhold, blant annet kjøring i påvirket tilstand og skadeverk.

– Hendelsen er nå en politisak og vi bekrefter at den er anmeldt. Politiet har identifise­rt personen, som jobbet hos oss, og vi er i dialog med politiet for å bistå med nødvendig informasjo­n, opplyser May-Brit Johnsen, HR-direktør i Rosenberg.

– Dette er ubehagelig for oss alle, men aller mest for de som opplevde hendelsen i natt. Vårt fokus er nå å gi støtte og omsorg til de berørte. Bedriftshe­lsetjenest­en følger opp og vil ha samtaler både i grupper og individuel­t, sier Johnsen. Hun legger til at virksomhet­en har døgnbemann­et vakthold.

– Men vi ser nå på tiltak for å styrke vaktholdet ytterliger­e slik at de som bor her skal føle seg trygge, sier HR-direktøren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway