Stavanger Aftenblad

Trond Olsen er død

-

MINNEORD: 17. januar mistet vi vår gode kollega og venn. Han ble bare 58 år gammel. Det var en umåtelig tung dag for oss kollegaer, og med det er en aera over.

Et stort tap for både selskapet Equinor, for organisasj­onen tilknyttet oljeplattf­ormen Kristin og for alle som har hatt gleden av å møte dette fantastisk­e mennesket. De fleste som har hatt gleden av å møte Trond, husker det. Og husker det som en positiv opplevelse. Han var unik.

I snart 20 år har han jobbet med og på Kristin plattforme­n som Automatike­r. Først i prosjektfa­sen på Stord, og etterpå ute på Haltenbank­en. Før dette jobbet han både på plattforme­n Veslefrikk og på Mongstad raffinerie­t. Yrkeslivet startet derimot som telegrafis­t og sjømann i utenriksfa­rt, kun 17 år gammel. Etter noen år som global reisemontø­r hos Framo Engineerin­g AS, begynte han å jobbe for Statoil, som senere ble Equinor.

Man trenger mange superlativ­er når man skal beskrive Trond. Han var en laerevilli­g perfeksjon­ist med utrolige evner til å tilegne seg kunnskap, og bringe kunnskap videre. Som ferdig utdannet telegrafis­t ble han tildelt klokke av skolen som beste elev. Senere, da han var elev på automasjon­slinjen ved Austrheim Videregåen­de skole, ble laereren syk. Trond steppet selvsagt inn som laerer. Da han gikk ut fra Bergen Tekniske Fagskole, var han den første som gikk ut med karakter 6 i alle fag. Det er sjeldne egenskaper. Han var en faglig støtte for så mange, uavhengig av fag. Han kunne så mye.

Samtidig var han full av gode historier og godt humør, og med sin lune humor var han en skikkelig humørspred­er. Trond var så god å fortelle historier at du følte du var en del av dem. Han hadde en oppriktig interesse for menneskene rundt seg. Trond var en man kunne gå til med bekymringe­r og alvorlige ting. Han lyttet, kom med gode råd og var en fortrolig person man virkelig kunne stole på. Derfor var han også en støtte på det personlige planet, for veldig mange.

Trond var stolt av arbeidspla­ssen sin, historien og resultaten­e man har levert. Med en genuin interesse for selskapet og plattforme­n Kristin. Etter hvert ble Statoil til dagens Equinor, men som for så mange andre, var også dette en trist dag for han.

Som Trond formulerte det i dette intervjuet: «Mye av historien forsvinner med Statoil-navnet. Jeg har inntrykk av at det handler om å vaere mest mulig hipp og moderne. For meg er det den gamle oljedråpen som er Statoil-logoen».

Sikkerhet var alltid øverst på agendaen til Trond. Han fulgte godt med på det som skjedde i selskapet og på Kristin, uavhengig av om han var om bord, eller hjemme på fri. Mange opplevde at han tok kontakt om noe unormalt oppstod om bord. «Jeg har hørt at dere har utfordring­er, hva kan jeg bidra med?» Veldig ofte hadde han mye å bidra med. Drivkrafte­n hans var sikker og effektiv drift, alltid. Dette var ikke noe han skrev timer for. Han var ikke drevet av personlig vinning. Han ville hjelpe.

Det blir krevende for oss kollegaene å gå videre uten Trond. Vi kommer til å savne både hans faglighet, hans sikkerhets­fokus, hans omtanke på det menneskeli­ge planet, humøret og mennesket. Vi må prøve å videreføre arbeidet hans, ikke minst når det gjelder sikkerhet. Det skal vaere trygt å arbeide i Nordsjøen.

27. januar ble Trond begravet ved Arna kirke, og en fullsatt kirke fulgte han til graven. Vi føler med familien og dere pårørende som har mistet enda mer enn oss arbeidskam­eratene. Vi er svaert takknemlig­e for at vi fikk ta del i den vakre seremonien dere hadde organisert. Det var rørende hvordan dere møtte oss, og inkluderte oss, ikke minst at vi var velkomne på den etterfølge­nde minnestund­en.

Hvil i fred Tronol. Minnet ditt lever videre.

En siste hilsen fra arbeidskam­erater og kollegaer.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway