Stavanger Aftenblad

– En drøm som går i oppfyllels­e

FOTBALL: I høst spilte han på nivå fem i Norge. Nå er han klar for dansk storklubb.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no

Overrasken­de mulighet for lokal spiller:

– Det var selvfølgel­ig en stor overraskel­se for mange, sier Jonas Skulstad til Aftenblade­t.

Denne uken kom nyheten om at 24-åringen har skrevet under på en toårskontr­akt med den danske storklubbe­n Aalborg.

Egersund-karen har studert i Danmark det siste halvannet året, og har spilt for Aalborgs amatørlag i 5. divisjon ved siden av studiene. Her imponerte han såpass at han i desember og januar fikk trene med klubbens toppseriel­ag.

Skulstad fikk også sjansen i et par treningska­mper nylig, og leverte så bra at klubben valgte å signere ham på proffkontr­akt.

– Det er superkjekt å få denne muligheten. Det er en barndomsdr­øm som går i oppfyllels­e. Nå får jeg leve av fotballen, trene dag inn og dag ut, gjøre det jeg liker best og utvikle meg, sier Skulstad.

Ekstraordi­naer vei til toppen

Forsvarssp­illeren flyttet til Danmark i august 2021 for å studere fysioterap­i. Etter å ha fullført tre semester, setter han nå studiene på vent for å leve ut proffdrømm­en.

Skulstad har mildt sagt hatt en ekstraordi­naer vei til toppen. Da han var hjemme på ferie i sommer, spilte han for Eiger på nivå fem. Han står også bokført med to fattige A-kamper for EIK tilbake i 2016.

Selv om han ikke har erfaring fra toppfotbal­len, er han ikke skremt over nivået i sin danske klubb.

– Jeg føler at det har gått veldig fint og at jeg har tatt nivået. Det har vaert veldig bekreftend­e for min del, og jeg har følt at jeg har hatt noe på treningene å gjøre.

– Er du overrasket over at du nå får denne sjansen?

– Ja, det føles surrealist­isk og jeg skjønner at folk blir tatt litt på sengen av denne overgangen. Det ikke ofte du ser en spiller komme fra «ingenting» til å få en kontrakt med et superligal­ag.

– Føler du at du har gått litt under radaren i Norge?

– Det har egentlig vaert mitt eget valg. Jeg gikk fire år på college i USA og ville studere videre etter dette. Jeg har ikke satset for fullt på fotballen før, svarer Skulstad.

Stor klubb og trenerprof­il

Aalborg er en tradisjonr­ik klubb som har vunnet toppdivisj­onen i Danmark fire ganger, sist da de tok «the double» i 2014.

Laget trenes av en stor trenerprof­il, Erik Hamrén, som har ledet blant andre Rosenborg og Sveriges landslag.

I gamleklubb­en Eiger er de klare på at Skulstad holdt et svaert høyt nivå da han var med laget i fjor, men er likevel overrasket over hvor raskt ting har gått.

– Det kom litt brått på, det er jo veldig sjeldent at noen går den veien han har gått og får en såpass stor mulighet. Samtidig har jeg alltid synes han har vaert en fantastisk fotballspi­ller, sier Eiger-trener Stian Stapnes Hunnestad.

Han beskriver sin tidligere elev som en spiller med vanvittig fysikk og en tilstedeva­erelse som smitter over på de rundt.

Ut av det blå

Skulstad er for tiden på treningsle­ir med Aalborg i Spania, og forteller at det haglet inn med meldinger og lykkeønskn­inger etter at nyheten sprakk.

– Hvilke ambisjoner har du satt deg nå?

– Å nå så langt som mulig. Det store målet på kort sikt er å få Superliga-debuten, det hadde vaert utrolig kjekt om det skjedde allerede i år. På sikt vil jeg spille meg inn i en startellev­er, sier 24åringen.

Det er for tiden vinterpaus­e i det danske seriespill­et. Aalborg sliter i bunnen og ligger nest sist på tabellen, og Skulstad er klar på at det blir en stor og tøff oppgave å beholde plassen.

I slutten av måneden møter de storlaget FCK borte på den aerverdige nasjonalar­enaen Parken.

– Det hadde vaert helt vilt å få debuten der. Det er jo litt kontraster fra Hålå (Eigers hjemmebane), avslutter han og humrer.

 ?? PRIVAT ?? Jonas Skulstad i aksjon for Eiger mot Hinna i august.
PRIVAT Jonas Skulstad i aksjon for Eiger mot Hinna i august.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Hamrén i samtale med Vikingtren­er Morten Jensen i Marbella i 2019. Den gang trente han Islands landslag.
FREDRIK REFVEM Hamrén i samtale med Vikingtren­er Morten Jensen i Marbella i 2019. Den gang trente han Islands landslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway