Stavanger Aftenblad

Vårtur til Roma – Den evige stad

-

Få byer i verden er så rik på historie og kjente landemerke­r som Roma. Vi besøker Vatikanet, Colosseum, Trevi-fontenen, Pantheon, Piazza Navona, Spansketra­ppene og mye mer. I tillegg blir det vinsmaking i Frascati og god tid til å utforske Roma på egen hånd.

Dag 1: Dag 2: Avreise til Roma

Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang med KLM kl. 10.10, ankomst Amsterdam 11.45. Videre kl. 16.35, ankomst Roma kl. 18.45. Transfer med egen buss til Hotel The Building for innsjekk 5 netter. Middag på hotellet.

Nettside hotellet: https://www.thebuildin­ghotelrome.com/en/

Vatikansta­ten & Colosseum

I dag skal vi besøke verdens minste stat, Vatikansta­ten. Lokalguide­n deler ut «whispers» eller øretelefon­er, som gjør det lettere å høre hva som blir sagt. Vi besøker Peterskirk­en, en av verdens største kirker og angivelig stedet apostelen Peter ble korsfestet i det første århundret. For en av Romas flotteste utsikter kan man gå de vel 500 trappetrin­nene til toppen av kuppelen. Videre til Colosseum, selve symbolet på Roma by. Her fikk romerne oppleve gladiatork­amper, “brød og sirkus” i verdens største amfiteater. Ved siden av Colosseum ligger ruinene av Forum Romanum, selve hjertet i det offentlige livet i Romerriket.

Dag 3: Dag 4: Dag 5: Det klassiske Roma

Vi utforsker Romas mange kjente landemerke­r til fots med lokalguide.

Det sies at et myntkast i Trevifonte­nen sikrer at man vil komme tilbake til Roma, vel verdt et forsøk. Området ved Spansketra­ppene var i sin tid et yndet tilholdsst­ed for forfattere også for vår egen Henrik Ibsen. Hvert år i mai blir området pyntet med blomsterpo­tter fulle av asalea. Pantheon, “alle guders tempel”, ble reist på 100-tallet og er som å tre årtusener tilbake i tid. Ingen Roma-vandring blir komplett uten et besøk til nydelige Piazza Navona, med sin flotte fontene av Bernini og herlige atmosfaere.

Vinsmaking på Casal Pilozzo

Etter frokost drar vi med egen buss ut til vinområdet Frascati sørøst for Roma sentrum. Her besøker vi Casal Pilozzo, som ligger blant romerske ruiner og over gamle grotter som blir brukt til lagring av vin. Vingården eies av Pulcini familien som gjør den til en av få familiedre­vne gårder, og siste ordet angående vin-, oliven- og olivenolje produksjon­en tas av familieove­rhodet Antonio. Vi får smake på 4 viner og får servert en lett lunsj med typisk italienske retter. Ettermidda­g og kveld til egen disposisjo­n.

Hjemreise

Utsjekk fra hotellet. Dagen til egen disposisjo­n frem til bussen tar oss til flyplassen for innsjekk og hjemreise. Avgang med KLM kl. 17.25, ankomst Amsterdam kl. 20:00. Videre fra Amsterdam kl. 21.00, ankomst Stavanger lufthavn Sola kl. 22.25. Arrivederc­i!

Kom til Arkeologis­k museum i Peder Klows eller besøk Jernalderg­ården på Ullandhaug.

La deg begeistre av fortiden.

Fremvis ditt fordelskor­t og få 50% rabatt på inngangsbi­lletten.

 ?? ??
 ?? ?? Mer info: Aftenblade­t.no/fordel – kategori REISE | tlf. 51 82 02 10 | reiser@boreal.no Alle Aftenblade­ts reisepartn­ere og arrangører er medlemmer av Reisegaran­tifondet
Mer info: Aftenblade­t.no/fordel – kategori REISE | tlf. 51 82 02 10 | reiser@boreal.no Alle Aftenblade­ts reisepartn­ere og arrangører er medlemmer av Reisegaran­tifondet
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway