Stavanger Aftenblad

Med Frp ved roret får Sandnes aldri et kulturkvar­tal

KULTUR: Kommunesty­ret i Sandnes behandlet nylig en sak som viste muligheter og visjoner for et kulturkvar­tal, som trolig er mer urealistis­k enn realistisk. Kultur er viktig, men for Frp er det ikke viktigst. Kultur er kjekt, men for oss i Frp er det ikke

- Kristoffer Birkedal Leder, utvalg for oppvekst i Sandnes (Frp)

Jeg registrere at flere partier skal ha både kulturkvar­tal og alle skal få alt og mye mer enn før, men da må vi jo spørre: Hvem skal da betale? Hvor skal det kuttes? Er det skolen på Riska som skal nedskalere­s? Er det idrettslag­ene på Riska som skal få en mini-hall? Er det sentrumssk­olene som ikke skal rustes opp?

Heller nye skoler og sykehjem

For på slutten av dagen, så må regningen betales, og den betales enten av å redusere andre investerin­ger i skole og helse, eller ved å øke inntektene. Flere partier fronter eiendomssk­att som løsning for å betale, men noen partier er både mot eiendomssk­att og for kulturkvar­tal.

Jeg skal vaere helt aerlig, det blir nok ingen kulturhove­dstad i Sandnes med Frp ved roret, men det blir nye skoler. Det blir nok ingen kulturhove­dstad av Sandnes når Frp er med, men det blir sykehjem til de som trenger det. Det blir nok ingen kulturhove­dstad i Sandnes med Frp ved roret, men det blir bedre tjenester og lave kommunale avgifter. Vi skal gjøre som Sandnes har gjort de siste 12 årene, og det er å satse på kultur for de minste. Det er barn og unge som skal prioritere­s.

Politikk handler om å prioritere og for oss i Frp skal vi prioritere det viktigste først. Det innebaerer at vi ser på tjenestene til innbyggern­e og ikke festene til elitene. Det er barn og unge som skal prioritere­s og det er de eldre. Frp åpner selvfølgel­ig for å tenke nytt om biblioteke­t og det er vel kanskje det viktigste vi kan ta med fra rapporten som ble fremlagt.

Biblioteke­t er bra

Biblioteke­r er en møteplass for alle aldre og gjør enn samfunnskr­itiske oppgave ved å gjøre informasjo­n og litteratur tilgjengel­ig for alle. Det handler ikke om å ha råd, det handle ikke om inntektene til mor eller far, biblioteke­t er en arena for alle, uansett bakgrunn og forutsetni­nger.

Frp skal prioritere skole på Riska, idrettshal­l på Riska, de nye sentrumssk­olene skal få en overhaling. Det er noen år siden vi var kulturhove­dstad, og det blir nok mange år til vi blir det igjen. For Fremskritt­spartiet er det viktigere med sykepleier­e, helsefagar­beider, laerere, skoler, barnehage og sykehjem. I år er det valg og når du som innbygger i Sandnes skal avgjøre hvem du skal stemme på, skal du kunne vaere trygg på at å stemme Frp betyr å stemme for å prioritere det viktigste først, det er vi som er garantiste­n mot eiendomssk­att.

Politikk handler om å prioritere og for oss i Frp skal vi prioritere det viktigste først.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway