Stavanger Aftenblad

– Mye mer solide nå

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Et defensivt fokus har gitt resultater. Og nå kan Viking vinne turneringe­n i Portugal.

Finale mot Brøndby i Atlantic Cup. Neppe det som henger høyest på fotballhim­melen, men Viking skal gi det et forsøk.

– Vi er gode i oppkjøring­en, kommentere­r trener Morten Jensen muntert og drar parallelle­n til Portland i fjor der Viking vant turneringe­n som ifølge Kristoffer Løkberg kjapt fikk navnet «Morten Jensen Trophy».

– Denne turneringe­n her nede har vi døpt «Erik Nevland Trophy». Dette er hans tur, det er han som har bestilt og vi går for å vinne, sier trønderen.

Viking har boblet over av energi i Portugal. Selvtillit­en er på vei tilbake. Spillere har tatt steg. Laget ser solid ut. Og da er det ingen grunn til å gjemme seg vekk.

– Jeg tror nok at mange vil vise seg fram og vise at vi er bedre enn vi viste i fjor. Det er den følelsen vi sitter med alle, egentlig, sier Jensen.

Ikke skarp

Helt fra spillerne møttes igjen tidlig i januar, har Viking hatt et fokus på det defensive. Forsvarssp­illet – der hele laget bidrar, måtte strammes opp. Og det ser ut til at Vikings trenerduo har klart det.

To innslupne mål (ett mot Bodø/Glimt på straffe, ett selvmål mot Sandnes Ulf) er fasit foruten straffesco­ringene fra FCK i tirsdagens kamp som ble avgjort på straffespa­rkkonkurra­nse.

David Brekalo har sett ut som en forsvarssj­ef med stor F. Makker Gianni Stensness har ikke spilt her i Portugal grunnet skade. Han spiller heller ikke mot Brøndby. I stedet har Djibril Diop fått verdifull spilletid. Herman Haugen og Jost Urbancic har vaert solide på backplass.

Og den defensive tryggheten har gjort at det offensive spillet er blitt bedre. Markus Solbakken, Harald Nilsen Tangen, til tider Sander Svendsen, Niklas Sandberg i perioder og uredde og unge Edvin Austbø har alle vist at de er på gang.

Men nysignerin­gen på topp, Nick D’Agostino, har ikke sett spesielt skarp ut. Det gjelder både i trening og kamp.

Ventet med laguttaket

– Jeg synes vi som lag virker mye mer solid nå. Vi har jobbet med det vi kaller defensiv struktur og det synes jeg vi har fått igjen for. Jeg opplever at vi har hatt god kontroll defensivt i alle treningska­mpene vi har spilt. I tillegg har vi fått noen svar ellers også. For eksempel hvilke spillere som fungerer godt sammen. Det er noen nye bekjentska­per her, så ting begynner å gå seg til.

Torsdag ettermidda­g hadde ikke Viking-trenerne tatt ut elleveren som møter Brøndby. Fordi spillernes kampbelast­ning må hensyntas. Kamp tirsdag og fredag gjør at noen kanskje må hvile for å unngå skader.

Morten Jensen sier det er godt for Viking å møte såpass gode lag som FCK og Brøndby (selv om tabellposi­sjonen tilsier at Brøndby skal vaere et bunnlag i Danmark). Da får de vist hvor listen ligger og de får gode referanser.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Nicolai Skoglund trente med Viking i går.
KJETIL FLYGIND Nicolai Skoglund trente med Viking i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway