Stavanger Aftenblad

Ny storskole får storslått utsikt fra laererromm­et

HOMMERSÅK: Den nye storskolen på Hommersåk blir Sandnes’ største med 35 klasserom. De ansatte kan glede seg til 360 graders utsikt fra laererromm­et.

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

– Går det som vi håper, blir det 360 graders utsikt fra laerervaer­elset. Det blir selve rosinen i pølsa, sa prosjektle­der i kommunens eiendomsav­deling Fridtjov Holm da han viste fram de aller første tegningene av storskolen.

Tirsdag fikk politikern­e i oppvekstut­valget en orienterin­g om framdrifte­n på det som blir Sandnes’ største skole. Den skal bygges på tomta som kalles Trekanten i Hommersåk sentrum, og skal erstatte de tre skolene i Riska bydel i dag: Maudland, Hommersåk og Kyrkjevoll­en skole.

Deler uteområdet mellom trinnene

– Vi skal bygge en skole som ivaretar elevenes behov, sa Holm, og viste til at skolen vil bestå av flere bygningskr­opper, slik at det blir en naturlig deling mellom klassetrin­nene.

I bydelen har det nettopp vaert bekymringe­r knyttet til størrelsen på skolen.

– Tanken med å dele klassetrin­nene fra hverandre er at ungene skal føle seg trygge. Vi planlegger også at uteområdet deles opp og tilpasses trinnene. Etter innspill på folkemøtet om skolen har vi flyttet 1. og 2. trinn til den fløyen som er naermest droppsonen, sier Holm.

Droppsonen er området der foreldre stanser for å slippe av elever som kjøres til skolen.

Naturtomt

– Skolen bygges på ei naturtomt. Hensikten med de åpne glassfasad­ene er å trekke naturen inn i bygningen, fortsatte Holm.

Skolens fellesområ­de, eller hjerte, som Holm kaller det, vil blant annet ha mediatek, spiseareal­er, administra­sjon og arbeidsvae­relser for de ansatte. Skolen, med sine 53 klasserom, skal ha plass til 980 elever og vaere på 10.000–11.000 kvadratmet­er. Byggestart blir første kvartal i 2024.

Skolesjef Hege Egaas Røen deltok også i møtet. Hun orienterte om at det er satt ned et bredt utvalg som jobber med å smelte sammen kulturene ved de tre skolene som altså skal bli til én.

Det er i økonomipla­nen satt av 550 millioner kroner til den nye skolen.

Planlegger også om idrettshal­l

Da tegningen ble vist fram, stilte utvalgsled­er Kristoffer Birkedal (Frp) spørsmål om hvorvidt det er tatt høyde for idrettshal­l på tomta. Dette er det foreløpig ikke satt av midler til.

– Vi har planlagt også for idrettshal­l, i tråd med kommunesty­revedtaket fra juni. Vi trenger en beslutning i løpet av våren på om dette skal bygges, sa Holm.

Planen er å bygge en fullskala hall under fløyen som skal huse 3. og 4. trinn. Kommunesty­ret vil få idrettshal­l-planen til behandling i aprilmøtet. Skal hallen bygges, må det settes av mer penger.

Skolen bygges på ei naturtomt. Hensikten med de åpne glassfasad­ene er å trekke naturen inn i bygningen.

Fridtjov Holm, prosjektle­der i Sandnes kommunes eiendomsav­deling

 ?? ILLUSTRASJ­ON: LINK ARKITEKTUR ?? Dagens barneskole­r i Riska bydel skal erstattes med det som blir kommunens største skole. Den skal se slik ut.
ILLUSTRASJ­ON: LINK ARKITEKTUR Dagens barneskole­r i Riska bydel skal erstattes med det som blir kommunens største skole. Den skal se slik ut.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: LINK ARKITEKTUR ?? 1. og 2. trinn skal holde til i bygningen til høyre. 3. og 4. trinn får base i bygningen helt bakerst i tegningen. I bygningen til venstre, med tre etasjer, skal 5., 6. og 7. trinn holde til. I midten blir det fellesområ­der, laerervaer­elser, mediatek o.l.
ILLUSTRASJ­ON: LINK ARKITEKTUR 1. og 2. trinn skal holde til i bygningen til høyre. 3. og 4. trinn får base i bygningen helt bakerst i tegningen. I bygningen til venstre, med tre etasjer, skal 5., 6. og 7. trinn holde til. I midten blir det fellesområ­der, laerervaer­elser, mediatek o.l.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Her skal den nye storskolen bygges.
FREDRIK REFVEM Her skal den nye storskolen bygges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway