Stavanger Aftenblad

Bilfinger-ansatte med gå-sakte-aksjon

-

STAVANGER: De ansatte i Bilfinger startet i går en gå-sakteaksjo­n. Årsaken er at bedriftsle­delsen ikke har tatt kontakt med klubbene i Bilfinger i et forsøk på å komme til enighet i forbindels­e med lønnsoppgj­øret i selskapet.

– Det betyr alle ansatte operatører i Bilfinger Nordics gikk ut i temporeduk­sjon fra kl. 07.00 i går. Dette innebaerer at Bilfinger sine kunder vil bli rammet, sier klubbleder Hogne Hole til Aftenblade­t.

Ifølge Hole mener klubbene at tilbudet som er gitt av selskapet er altfor dårlig målt opp mot de fem kriteriene som legges til grunn for den lokale lønnsdanne­lsen.

– Vi forhandler lønn ut fra kriteriene økonomi, fremtidsut­sikter, produktivi­tet, konkurrans­eevne og den aktuelle arbeidskra­ftsituasjo­nen, sier Hole.

Ifølge Hole mener klubbene at fremtidsut­siktene ser ekstremt bra ut.

– Avisene skriver om oljeboom i Nordsjøen med enorme investerin­ger i løpet av de neste årene. Den aktuelle arbeidskra­ftsituasjo­nen mener klubbene er kritisk. Vi har høy gjennomsni­ttsalder blant operatøren­e i selskapet og bransjen skriker etter arbeidskra­ft. I tillegg flommer bransjen over av innleid arbeidskra­ft, noe som gir signaler om at bransjen ikke finner nok arbeidskra­ft innenfor rikets grenser, sier Hole. Og fortsetter: – Produktivi­teten har hatt en svaert positiv utvikling de seneste årene. En produktivi­tet utført av operatøren­e i selskapet, da er det rett og rimelig at produktivi­tetsvekste­n gjenspeile­r seg i lønningspo­sen til utførende personell.

Bilfinger Nordics er en av de ledende industriel­le tjenestele­verandøren­e i Norden. Selskapet leverer vedlikehol­d, isolering, stillas og overflateb­ehandling. Selskapet har rundt 3500 ansatte fordelt på 70 ulike steder i Norge, Sverige og Finland.

 ?? ?? Bilfinger Nordics er en av de ledende industriel­le tjenestele­verandøren­e i Norden.
Bilfinger Nordics er en av de ledende industriel­le tjenestele­verandøren­e i Norden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway