Stavanger Aftenblad

Baker Hughes sikrer seg arbeid til 2027

OLJÅ: Et tysk-østerriksk samarbeid sørger for viktige arbeidspla­sser på Tananger: – Har vaert veldig avhengig av Equinor, sier Baker Hughes-direktør

- Jonas Vikingstad jonas.vikingstad@aftenblade­t.no

Det er rigget for tysk-østerriksk samarbeid på norsk sokkel. Det tyske oljeselska­pet Wintershal­l Dea og østerriksk­e OMV har tildelt leverandør­selskapet Baker Hughes en fireårig kontrakt for levering av brønntjene­ster.

Ingen av selskapene ønsker å oppgi verdien på avtalen, men

Aftenblade­t erfarer at den skal vaere verd over to milliarder kroner.

Kontrakten inngås altså mellom de to operatøren­e på sokkelen i et felles boreprogra­m. Som en del av kontrakten skal Baker Hughes bore over 20 brønner med boreriggen Transocean Norge.

– Flere bein

Dette er godt nytt for kriseramme­de Baker Hughes, som i høst meldte at de måtte kutte driften på Tananger med over 60 ansatte.

Aftenblade­t kjenner imidlertid til at langt faerre enn dette faktisk mistet jobben, og at nedbemanni­ngsprosess­en nå er ferdig.

Sjef for Baker Hughes Norge, Davenport gleder seg over storkontra­kten.

– Å få mer mangfold i kontrakten­e våre er viktig. Det er ingen hemmelighe­t at vi har vaert veldig avhengig av Equinor, sier hun.

Og legger til:

– Det er viktig å ha flere bein å stå på. Dette er veldig fint. At kontrakten er langsiktig er positivt for fremtidsut­siktene her på Tananger.

Nye produksjon­sbrønner

Hun slår likevel fast at kontrakten ikke vil føre til en stor oppbemanni­ng i selskapet, men at det vil tilføre et par nye stillinger.

– Men samtidig har vi en til rigg som skal ut av portefølje­n vår, sier hun.

Davenport bekrefter at verdien på kontrakten ligger i overkant av to milliarder kroner.

Dermed blir personell flyttet fra riggen som går ut til Transocean Norge, som kommer inn i forbindels­e med denne kontrakten.

– Med denne kontraktst­ildelingen har vi nådd nok en milepael før vi tar fatt på de neste årenes omfattende boreprogra­m. Denne langtidsko­ntrakten gjør at vi kan dra nytte av et tett og godt samarbeid med en kompetent leverandør, sier Michael Zechner, administre­rende direktør hos Wintershal­l Dea Norge til Aftenblade­t.

Selskapet hans skal bore sju produksjon­sbrønner på Maria-, Dvalin- og Njord-feltene. I tilMariann­e legg skal selskapet bore minst tre letebrønne­r.

– Dermed kan vi bringe med oss gode erfaring fra brønn til brønn gjennom hele borekampan­jen, sier Zechner.

I kontraktsp­erioden, som skal vare fra 2023 til 2027, skal OMV blant annet bore produksjon­sbrønner på Berling, letebrønn på Velocette i Norskehave­t.

– Med Baker Hughes og Transocean på laget har vi nå tilgang til svaert kvalifiser­te borekontra­ktører og vi skal levere brønner til Berling-feltet og til å gjennomfør­e vår letestrate­gi de neste årene, sier administre­rende direktør Knut Mauseth i OMV Norge.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Riggen skal bore over 20 brønner. Her bores det brønner på Transocean Enabler.
JON INGEMUNDSE­N Riggen skal bore over 20 brønner. Her bores det brønner på Transocean Enabler.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Sjef for Wintershal­l Dea Norge, Michael Zechner gleder seg over milliardko­ntrakten.
JON INGEMUNDSE­N Sjef for Wintershal­l Dea Norge, Michael Zechner gleder seg over milliardko­ntrakten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway