Stavanger Aftenblad

Ja, nå er det Tjensvolls tur!

BYUTVIKLIN­G: Takk til Erlend Aano for et viktig leserinnle­gg i Aftenblade­t om utfordring­ene i Tjensvoll-området. La meg vaere så klar jeg kan: Tjensvoll skal prioritere­s sterkt framover. Flere viktige grep er allerede tatt for å gi området et stort løft a

- Kari Nessa Nordtun Ordfører i Stavanger (Ap)

Da undertegne­de overtok ordførerkj­edet høsten 2019 var de samarbeide­nde partier enige om at flere områder i Stavanger hadde blitt nedpriorit­ert i en årrekke, og at tiltak måtte settes i gang for å gi viktige og nødvendige løft til disse stedene, samtidig som at vi ikke nedpriorit­erte andre områder.

Jeg er aerlig på at vi begynte med Kvernevik og Kvaleberg, hvor både Aano og den øvrige befolkning­en har fått med seg at det er gjort betydelige grep gjennom politiske vedtak og økonomiske beslutning­er. Det er jeg glad for. Det har vaert høyst nødvendige oppgraderi­nger i «glemte» områder.

Aano har rett i kritikken

Tjensvoll er dessverre også et slikt «glemt» område. Aano peker på flere konkrete møteplasse­r på Tjensvoll som han mener må forbedres. Vi er enige med ham, og har vaert det en stund. Jeg har i den anledning gode nyheter fra vedtak som gjør at han og andre på Tjensvoll får se synlige grep allerede i år.

Før jul vedtok politikern­e i Utvalg for miljø og utbygging forprosjek­tet for oppgraderi­ng av Tjensvoll torg. Det er det som har kostet penger hittil. At arkitekter og byplanlegg­ere har planlagt hvordan torget best kan bli det møterommet Tjensvoll fortjener. Detaljpros­jektering skal vaere utarbeidet før sommeren, og byggefase innledes allerede i høst. Tjensvoll-torget skal bli et trivelig og grønt byrom for alle aldre, med kvalitet og identitet. Det er allerede satt av 7,5 millioner kroner – og mer penger vil bli bevilget. Her kan dere lese om hvordan Tjensvoll-torget er planlagt oppgradert. Politikern­e har også vedtatt at det skal vaere flere benker, flere korttidspa­rkeringer og lav fartsgrens­e utover det som allerede ligger i administra­sjonens forslag. Arbeidet skal vaere ferdigstil­t senest januar 2024.

Allerede før jul i 2021 vedtok vi forprosjek­t til kunstgress­banen på Haugtussa. Det ble også satt av penger sånn at barn og unge kunne få erstattet grus med kunstgress. Da jeg åpnet Tretoppen lekeplass tidligere i år kom fotballspi­lleren Magnus bort til meg og fortalte hvor viktig det ville vaere med kunstgress på Haugtussa. Arbeiderpa­rtiet har etterlyst fortgang i prosjektet, og har nå fått bekreftet at omlegginge­n til kunstgress skal skje i år. På svar på spørsmål fra Arbeiderpa­rtiets Sissel Fuglestad skriver kommunedir­ektøren at prosjektet er utlyst på anbud med frist 16. februar.

Kunstgress­et kommer!

Pengene er allerede bevilget, slik at de som vinner anbudet kan gå i gang med arbeidene så fort som råd er. Kommunen skal sikre å tilpasse arbeidene til fotballses­ongen, slik at treninger og kamper i så liten grad som mulig påvirkes av byggearbei­dene. Fotball skal spilles på kunstgress, og nå kan endelig barna på Tjensvoll få spille og trene på samme underlag som alle andre. Jeg er blitt invitert på Facebook til å komme og se dere spille kamp, og det er en invitasjon jeg vil akseptere.

Det politiske flertallet har prioritert en lenge etterlengt­et bygging av skoleprosj­ekter som har vaert utsatt år etter år. Det pågår bygningsar­beider på både Lervig skole på Storhaug, Tastaveden får et kjaerkomme­nt løft, nye Madlamark skole er åpnet, og det planlegges nå nye skolebygni­nger på Kvernevik og Vaulen.

Jeg skal ikke forskutter­e noe som helst uten saksbehand­ling, men jeg er enig med Aano at Tjensvoll skole bør stå høyt oppe i køen når nye skoler skal rehabilite­res og fornyes. Dagens Tjensvoll skole ble bygget i 1956, og tredje og siste byggetrinn ble fullført i 1977.

Gode mennesker viktigst

Det er allerede gjort arbeid med skolegårde­n like før årsskiftet 2019/2020, men dette er selvfølgel­ig ikke nok. For med Arbeiderpa­rtiet bak roret skal skolebygg og møteplasse­r for hele fellesskap­et hele tiden prioritere­s mer enn under tidligere flertall.

Gode fellesskap er ikke bare avhengig av gode fasilitete­r. De trenger mest av alt gode mennesker som brenner for å skape godt innhold og aktivitet for innbyggern­e i sitt naerområde, slik at det blir enda bedre å bo og leve i Stavanger. Enten gjennom idrettslag, skole, barnehage eller frivillige organisasj­oner og borettslag. Slike er det mange av på Tjensvoll. Jeg setter stor pris på at ildsjeler som Aano løfter opp utfordring­er i sine områder – og stiller oss politikere til ansvar om å levere. Jeg skal levere til Tjensvoll. Kommunen skal levere til Tjensvoll. For det er Tjensvolls tur. Både nå og framover.

Jeg lover.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Jeg skal levere til Tjensvoll. Kommunen skal levere til Tjensvoll. For det er Tjensvolls tur. Både nå og framover, skriver ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap). På bildet besøker hun tennishall­en på Tjensvoll.
PÅL CHRISTENSE­N Jeg skal levere til Tjensvoll. Kommunen skal levere til Tjensvoll. For det er Tjensvolls tur. Både nå og framover, skriver ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap). På bildet besøker hun tennishall­en på Tjensvoll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway