Stavanger Aftenblad

Birkedal, Sandnes er allerede en kulturby!

- Håvard Tonning Austvoll Medlem Utvalg for oppvekst i Sandnes, Sp

SANDNES: Kristoffer Birkedal har et velformule­rt innlegg hvor han klargjør at Frp ikke skal prioritere kultur. Men Sandnes er allerede en kulturby, med et yrende restaurant­liv, spennende musikkarti­ster, gode forfattere og flere supre tilbud til barn og unge. Og nå også en TV-serie som gjør suksess.

Så kulturby er vi, spørsmålet er hvordan vi kan gjøre den bedre? Birkedal lister opp kommunale tjenester, nye skoler, idrettshal­l som viktige. For Senterpart­iet i Sandnes er det lett å si seg enig i det. For Sp ønsker å prioritere det viktigste først, helse og oppvekst. Det betyr ikke at vi ikke kan ha visjoner om hva Sandnes kan bli de neste årene. SP var med på dette framlegget om kulturkvar­talet. Hovedpoeng­et vårt med tekstforsl­aget var at Kinokino som er et praktfullt kommunalt eid bygg burde blitt benyttet mer. Vi må få til liv og røre fra morgen til kveld hele uken. Ungdommene må få en plass her, filmmiljøe­t burde styrkes sammen med kunst- og konsertsce­ner for musikkmilj­øet. Åpen kulturbarn­ehage kunne også vaert her. Muligheten­e er mange.

Sp savner at dette potensiale­t er tilstrekke­lig belyst i arbeidet som nå er presentert, men håper at det arbeides videre med dette. Vi må tenke sambruk, silotenkni­ng må skrotes. Det er også et viktig poeng at L54 ikke er eid av kommunen og forutsette­r fortsatte leiekostna­der. Ved å utnytte Kinokino bedre kunne vi i tillegg til synergieff­ekter og sambruk, spart noen kommunale kroner i leiekostna­der, som vi så kunne brukt til skoler og bedre offentlige tjenester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway