Stavanger Aftenblad

Sikter mot gull i brass-NM

MUSIKK: Regjerende norgesmest­re Stavanger Brass Band forsvarer tittelen i Bergen i helgen. Styreleder­en har troen på at korpset skal ta førsteplas­sen igjen.

- Hilde Olaussen hilde.olaussen@aftenblade­t.no

– Hvis vi klarer å slappe av og ha fokus på de tingene vi har øvd på, vil det gå veldig godt. Vi er såpass godt forberedt og holder et veldig høyt nivå i det vi holder på med, sier bandets styreleder Anders Rydberg.

Stavanger Brass Band kom på førsteplas­s i forrige NM i Brass i 2020. I 2022 kom de på andreplass i Siddis Brass. Konkurrans­en regnes som den største i Norge etter NM. Førsteplas­sen gikk til Eikanger-Bjørsvik Musikklag, som hadde norgesmest­ertittelen før Stavanger Brass Band. Selv om Rydberg har tro på at de kan ta enda en seier, går korpset inn i konkurrans­en med ydmykhet.

– Det er skyhøyt nivå, så man må akseptere at man vinner noen ganger og kommer på andre- eller tredjeplas­s andre ganger. Som regel havner vi blant de, sier han.

Tolv korps fra Rogaland

NM samler 76 korps fra hele landet som konkurrere­r i seks divisjoner. Konkurrans­en foregår i Grieghalle­n i Bergen 10.–12. februar. Rogaland stiller med tolv korps:

Stavanger Brass Band

Sola Brassband

Musikkorps­et Gjallarhor­n Stavanger Kommunes Korps Alexander Brass Band

Gjesdal Brass Band Stangeland Brass

Skeie Brass

Tysvaer Brass

IMI Brass

Randaberg Musikkorps

Riska Brass Band

Spillegled­en i sentrum

Stavanger Brass Band har jobbet hardt for at helgens konkurrans­e skal gå best mulig. Styreleder­en forteller om to konserter og nesten daglige øvinger de siste to ukene.

– Dette gjør folk på fritiden sin og går på jobb i tillegg. Det krever mye av hver enkelt, av jobbene og familiene deres å balansere dette i en så intensiv periode, sier Anders Rydberg.

NM i brass er en årlig konkurrans­e, men på grunn av pandemien har den ikke blitt avholdt siden 2020. Rydberg er åpen om at gruppen kjenner på en viss spenning etter så lenge uten et norgesmest­erskap. De prøver allikevel å holde nervene under kontroll. De reiser til Bergen med en positiv innstillin­g.

– Til syvende og sist er det spillegled­e det handler om. Vi synes det er veldig kjekt, og det vil vi vise på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway