Stavanger Aftenblad

Fra og med i dag slipper du å gjøre dette – men det blir flere billettkon­troller

BUSS: Fra og med i dag trenger man ikke validere billetten når man går på Kolumbus sine busser. Samtidig økes antallet billettkon­troller.

- Christine Andersen Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no Veronica Irmelin Ellingsen veronica.irmelin.ellingsen@ aftenblade­t.no

– Kanskje bussene kommer oftere på tiden. De sparer sikkert noen sekunder på å slippe at alle som går på skal skanne billetten, sier Eskil Storevik Sandvik (17).

Han står på byterminal­en i

Stavanger og venter på 100-bussen til Jørpeland.

– Det er jo litt bedre hvis det kan gå fortere. Men da blir det kanskje oftere billettkon­troll. Kanskje det da vil ta lengre tid igjen, sier Marthe Louise Sandvik (17) spørrende.

– Hvis det blir oftere kontroll så er det helt greit. Det gjør jo ikke noe så lenge du har billett, sier Ørjan Livarstø Sersch (17).

– Er det mange som sniker?

– Ja, slår Tobias Tønnessen (18) fast.

På busstoppet på Jernbaneve­ien sitter Iben Krohn-Pettersen, Linnea Grini og Lea Schwob-Oppedal. De har brukt lørdagen i sentrum, og skal ta bussen hjem til Hinna, som de ofte gjør.

– Det blir veldig greit å slippe å validere billett, for mobilen min er veldig ofte tom for batteri. Men da er det dumt om det blir oftere kontroll, sier hun.

– Vi gjør det fordi det har vaert litt forvirring om hva det har vaert behov for på bussen, sier administre­rende direktør i Kolumbus, Edith Nøkling.

Hun sier at de vil øke antallet billettkon­troller og følge med på inntektsut­viklingen fremover:

– Når vi nå gjør denne endringen, er vi naturligvi­s klar over at validering kan ha en preventiv effekt mot sniking. Vi har stor tro på at rogalendin­gene forvalter denne tilliten på en god måte. Alle inntekter vi får går jo rett tilbake til kundene i form av et bedre tilbud.

Avleserne vil ikke bli fjernet, men lappene som sier at billetten må valideres vil forsvinne. Passasjere­r med reisekort må fortsatt bruke dem.

– Avleserne har blitt brukt for å samle inn statistikk, men dette er det ikke lenger behov for fordi vi i dag bruker teknologi som til enhver tid teller antall passasjere­r som går på og av bussen. Denne er nå så treffsikke­r at vi ikke trenger at passasjere­r viser frem billetten. Derfor velger vi å kutte validering­en for å gjøre påstigning­en mest mulig effektiv.

 ?? JARLE AASLAND ?? Det er jo litt bedre hvis bussen kan kjøre mer effektivt uten billettval­idering, tror Marthe Louise Sandvik. Fra og med i dag trenger hun ikke lenger å skanne QR-koden på bussen.
JARLE AASLAND Det er jo litt bedre hvis bussen kan kjøre mer effektivt uten billettval­idering, tror Marthe Louise Sandvik. Fra og med i dag trenger hun ikke lenger å skanne QR-koden på bussen.
 ?? JARLE AASLAND ?? Lea Schwob-Oppedal, Linnea Grini og Iben Krohn-Pettersen tar buss nesten daglig. De er positive til å ikke måtte skanne billetten hver gang de går på.
JARLE AASLAND Lea Schwob-Oppedal, Linnea Grini og Iben Krohn-Pettersen tar buss nesten daglig. De er positive til å ikke måtte skanne billetten hver gang de går på.
 ?? JARLE AASLAND ?? Tobias Tønnessen, Ørjan Livarstø Sersch, Håvard Knudsen, Marthe Louise Norland og Eskil Storevik Sandvik står klare med billettene.
JARLE AASLAND Tobias Tønnessen, Ørjan Livarstø Sersch, Håvard Knudsen, Marthe Louise Norland og Eskil Storevik Sandvik står klare med billettene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway