Stavanger Aftenblad

Kvartfinal­e billetten naermest i boks for Sola

HÅNDBALL: Bare syltynn teori kan ødelegge for et nytt Sola-eventyr i Europa.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

– Vi var forberedt på at Podravka Vegeta kunne henge med i 1. omgang, slik de har gjort i de andre kampene så langt. Derfor ville vi slite dem ut mest mulig og male på mot slutten av oppgjøret. Vi skulle ikke stresse hvis vi lå under til pause med noen mål. Det gikk slik vi hadde sett for oss, sier Solatrener Steffen Stegavik til Aftenblade­t.

Uten stjernespi­llerne Kristina Novak (syk) og Camilla Herrem (gravid) tilgjengel­ig for spill, reiste Sola fredag sørover til Kroatia for å møte Podravka Vegeta i 5. runde i europaliga­en.

En ny seier ville bety at en plass i kvartfinal­en for andre sesong på rad naermest er i boks før siste kamp hjemme mot danske Nykøbing neste søndag.

Sola gjorde jobben i Kroatia – og vel så det – etter å ha feid over hjemmelage­t i 2. omgang med hele 21 scoringer den siste halvtimen.

Spiller med all sannsynlig­het kvartfinal­e

Det betyr at dersom Sola taper siste gruppespil­lskamp, mens ungarske Debrecen vinner sin kamp, så vil målforskje­llen innbyrdes mellom de tre lagene bli avgjørende.

Som vil si at det skal et mirakel til for at det ikke blir avansement på Sola.

Slik ser målforskje­llen ut innbyrdes før den siste runden:

Sola: +3 Nykøbing: +9 Debrecen: -12

Ettersom Debrecen møter Podravka Vegeta i siste runde og dermed er ferdig med sine kamper mot Sola og Nykøbing, vil det si at Sola må tape med minst 15 mål hjemme mot Nykøbing for at Debrecen skal få en bedre målforskje­ll og ta seg videre.

– Hvis vi gjør det så fortjener vi ikke å gå videre. Så enkelt er det, sier Stegavik, som ikke vil ta avansement­et på forskudd.

– Vi må vaere litt ydmyke. Hvis vi klarer det så er det stort, kanskje enda større i år enn i fjor. Jeg er ganske stolt over det vi har prestert i dag og i gruppespil­let. Det er en sterk prestasjon, fortsetter Sola-treneren.

At den store stjernen Camilla Herrem ikke har vaert tilgjengel­ig i noen av Europa-kampene denne sesongen, gjør naturlig nok prestasjon­en enda mer imponerend­e.

Stegavik påpeker at andre lag nå kjenner bedre til Sola og at det er med på å gjøre årets prestasjon enda bedre.

– Hvor langt kan dere nå?

– Først må vi komme til kvartfinal­en, så får vi se. Jeg ser ingen i den andre gruppa som skal vaere kraftig overlegne mot oss over to kamper, selv om de vil vaere favoritter. Vi har bevist det så langt at vi kan hevde oss, svarer Sola-treneren.

Stengte igjen fra start

Sola kom godt i gang i kampen og sto spesielt godt imot i forsvar.

Hjemmelage­t klarte ikke å finne ut av Solas forsvar eller skape saerlig mye trøbbel for keeper Rinka Duijndam.

I løpet av de ni første minuttene hadde Podravka Vegeta bare scoret ett - og like etterpå var tre av tre mål gjort fra sjumeteren.

Men heller ikke Sola gnistret offensivt. Steffen Stegaviks lag slet også framover og gjorde flere unødvendig­e feil. Hjemmelage­t hang dermed med i kampen og fulgte gultrøyene tett.

Mot slutten av omgangen tok hjemmelage­t over og sikret en tomålslede­lse til pause med 12–10.

Enda verre kunne det ha vaert om det ikke var for Duijndams sterke omgang.

Knallsterk sluttspurt avgjorde

Åtte minutter ut i 2. omgang hadde Sola snudde kampen etter en sterk start.

Som i starten av 1. omgang, slet vertene med å finne ut av Solas forsvar og komme til gode skuddmulig­heter. Gang etter gang endte det isteden opp med brøyt i favør Sola.

Gjestene klarte likevel aldri å skaffe et ordentlig forsprang, og Podravka Vegeta nektet å gjøre det enkelt for Sola.

Med kvarteret igjen å spille var stillingen 18–17 i favør Sola.

Og i løpet av de neste 15 minuttene var det bare ett lag på banen.

Sola-scoringene begynte etter hvert å renne inn, og til slutt vant Sola komfortabe­lt med åtte mål, etter å ha tapt tre av sine fem siste kamper.

– Vi har vaert gode til å vinne kampene som virkelig gjelder. De kampene vi har tapt er tre kamper hvor vi kunne sikret et godt utgangspun­kt, men hvor det ikke har vaert krise med tap. Det er kjedelig, for nå har vi litt kniven på strupen til onsdag, sier Stegavik.

Da møter gultrøyene Romerike Ravenes på bortebane i serien.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Sola gjorde jobben. Nå er de bare én kamp unna nok en kvartfinal­e i europaliga­en. (Arkivfoto)
JON INGEMUNDSE­N Sola gjorde jobben. Nå er de bare én kamp unna nok en kvartfinal­e i europaliga­en. (Arkivfoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway